Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΜΤΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ




1new



Μια σημαντική συμφωνία επέτυχε πριν από λίγο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Γιάννης Λαμπρόπουλος για το  Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας έκανε αποδεκτή πρόταση του υφυπουργού με την οποία πετυχαίνεται η επιμήκυνση αποπληρωμής από τα 15 χρόνια στα 20 του δανείου που είχε πάρει το ΜΤΣ. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει μια σημαντική ελάφρυνση στους τόκους και στα τοκοχρειολύσια που πληρώνει κάθε μήνα το ταμείο στο υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας έκανε δεκτό και το αίτημα του κ. Λαμπρόπουλο για μείωση κατά 10 εκ. του αποθεματικού κεφαλαίου του ταμείο. Σύμφωνα με το νόμο προβλεπόταν το ΜΤΣ να έχει κάθε χρόνο 30 εκ. αποθεματικό κεφάλαιο. Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί το μέρισμα των μετόχων του ταμείου.
Όλα τα παραπάνω πρόκειται να περιληφθούν σε τροπολογία που θα καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ  Τάνια Ιακωβίδου την Πέμπτη στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Άμυνας και στη συζήτηση θα συμμετέχει ο Γιάννης Λαμπορόπουλος την οποία θα κάνει και αποδεκτή.
Χρήστος Καπούτσης
πηγή:paraskinio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου