Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ !! ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;;;


Γλέζος: Υπογραφή συνθήκης ειρήνης Ελλάδας - Γερμανίας για να λυθεί το θέμα των αποζημιώσεων





Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει πάντα στο προσκήνιο για τον Μανώλη Γλέζο ο οποίος με αφορμή και την επίσκεψη Μέρκελ μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ο κ. Γλέζος αποκάλυψε πως έχει ζητήσει συνάντηση με την κ. Μέρκελ προκειμένου να την ενημερώσει προσωπικά για το θέμα ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν θεωρούμε τον γερμανικό λαό ένοχο για ότι έκανε το Γ' Ράιχ, υπάρχει φιλία ανάμεσα στους λαούς αλλά πρέπει να υπάρξει και έμπρακτη απόδειξη ότι δεν θα επαναλάβουν όσα έκαναν στο παρελθόν».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τον έχει διαβεβαιώσει ότι το θέμα το έχει θέσει και θα το ξαναθέσει, ενώ είπε πως ως τώρα η τοποθέτηση των ελληνικών κυβερνήσεων είναι ότι «δεν παραιτούμεθια αλλά πρέπει να βρούμε την κατάλληλη συγκυρία», μία συγκυρία που όπως σχολίασε ο κ. Γλέζος, «την περιμένουμε όμως δεκαετίας ολόκληρες».
Ο κ. Γλέζος είπε πως ο γερμανός πρόεδρος κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας έδειξε ότι κατάλαβε πραγματικά το πρόβλημα και διαβεβαίωσε ότι θα το μεταφέρει.
Κατά τον κ. Γλέζο το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι νομικό και εκτίμησε πως μόνο όταν υπογραφεί συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη χώρα μας και τη Γερμανία θα μπορέσει να λυθεί. «Η Γερμανία δεν έχει υπογράψει με την Ελλάδα συνθήκη ειρήνης, μόλις υπογραφεί είναι υποχρεωμένη να καταβάλει ό,τι χρωστάει στη χώρα μας από μόνη της».
Απαντώντας στον Βολφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είχε πει ότι το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν ο κ. Γλέζος επεσήμανε πως για να θεωρείται ένα θέμα λήξαν σημαίνει πως υπάρχει και κάλεσε τον κ. Σόιμπλε να ενημερώσει πότε και με ποιον τρόπο έκλεισε το θέμα.
πηγή:imerisia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου