Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΣΜΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 130 ΧΡΟΝΙΑ "ΒΓΑΖΕΙ" ΜΟΝΟ ΗΓΕΤΕΣ !!!!!

smy130a

ΣΜΥ εδώ και 130 χρόνια εμείς «βγάζουμε» μόνο Ηγέτες
Η 9η Απρίλιου, ημερομηνία ίδρυσης του «Προπαρασκευαστικού Υπαξιωματικών Σχολείου» το 1884, καθορίσθηκε να εορτάζεται ως Γενέθλια Ημέρα της Σχολής
 Την Τετάρτη 9 Απριλίου του 2014 η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών έχει Γενέθλια …Γιορτάζει και μπορεί να υπερηφανευτεί ότι εδώ και 130 χρόνια «βγάζει «  μόνο Ηγέτες !
Πολλοί είπαν ότι η ΣΜΥ είναι η Παραγωγική Σχολή που βγάζει νέους μικρούς ηγήτορες που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Στρατού μας !


Ανανατρέξτε στην Ιστορία της Σχολής και μάθετε ποιοι ήταν εκείνοι που αποφοίτησαν από την ΣΜΥ, μόνο Δέος και Σεβασμό  θα νιώσετε για  τούτη  εδώ τη Σχολή  που εδώ και 130 χρόνια «έβγαλε» και συνεχίζει να» βγάζε»ι τα καλύτερα Στελέχη του Στρατού μας .
  
Δεν είναι τυχαίο που κάποτε ο Στρατηγός Ντε Γκώλ είπε ότι οι Στρατηγοί βγαίνουν μέσα από τον Στρατώνα !

Η ίδρυση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της στρατιωτικής ιστορίας της χώρας μας. Από την ίδρυσή της έως και σήμερα, ο ρόλος της στην εξέλιξη του Στρατού αλλά και το κοινωνικό της έργο στις περιοχές της οποίες λειτούργησε, είναι πολύ σημαντικός.
Στο τεύχος Απριλίου – Μαΐου 2004 της Στρατιωτικής Επιθεώρησης, της διμηνιαίας έκδοσης του ΓΕΣ και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 120 χρόνων από την ίδρυσή της, δημοσιεύτηκε αφιέρωμα για αυτή, υπό του Αντιστράτηγου ε.α. Φωτόπουλου Χρήστου, επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού.
Το συγκεκριμένο άρθρο, παραθέτει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τη βάση, τη δομή και την εξέλιξη της Σχολής, από την ίδρυσή της έως και την ημερομηνία συγγραφής του, τον Μάρτιο του 2004.
 pdfΑφιέρωμα της Στρατιωτικής Επιθεώρησης στη Σχολή – (δημοσιεύτηκε την 17-Αυγ-2012, αρχείο μορφής .pdf)


smy130b-505x348
ΣΧΟΛΙΟ  ΕΑΑΣ  ΑΡΤΑΣ
    
       Μεταξύ των μεγάλων ηγετών που αποφοίτησαν από την ΣΜΥ ήταν και ο θρυλικός "Μαύρος Καβαλάρης" Νικόλαος Πλαστήρας. Στην Μικρασιατική εκστρατεία έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες, με λίγες απώλειες, που τον έκαναν γνωστό στους αντιπάλους που τον ονόμασαν «καρά-πιπέρ» (μαύρο πιπέρι), ενώ το 5/42 σύνταγμα ευζώνων έγινε γνωστό ως «σεϊτάν ασκέρ» (στρατός του διαβόλου).

        Η φτώχεια και η αγάπη του για την Ελλάδα, του ηγέτη Στρατιωτικού και πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς  πολιτικούς! Οταν ήταν άρρωστος -έπασχε από φυματίωση – κι έμενε σ’ ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλά  αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».
Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα. Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω. σκάβω για να καλοτρώγω;».

Επιμύθιο

Ο Πλαστήρας θεωρείται ότι ήταν ικανότατος στρατιωτικός, τίμιος πολιτικός και υπόδειγμα ανθρώπου, και αγαπήθηκε πολύ από τον λαό. Γεγονότα που τον χαρακτήρισαν ήταν η διακριτική προσφορά του μισθού του σε φτωχούς, η άρνησή του να «βολέψει» από την θέση του τον άνεργο αδερφό του και το ότι πέθανε και ο ίδιος χωρίς ποτέ να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία.





πηγή :ΣΜΥ-veteranos-ΕΑΑΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου