Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ KEΡΝΑΜΕ ΚΑΦΕ !!!!

πηγη: NEW POST




apisteyto-h-toyrkikh-fregata-htan-sth-skyro-kai-emeis-toys-kernoysame-kafeΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ… To σχέδιο κατάληψης το 2009 της Ρω από την Τουρκία – Πώς και ποιοι το ματαίωσαν




Απίστευτο: Η τουρκική φρεγάτα ήταν στη Σκύρο 


και εμείς τους κερνούσαμε καφέ!




Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
Ξεπερνάει κάθε φαντασία αυτό που συνέβη και ίσως η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα της έντονης δυσαρέσκειάς της προς την Τουρκία.
Συγκεκριμένα ενώ η τουρκική φρεγάτα παραβίαζε χτες τα Εθνικά Χωρικά μας Ύδατα και απείχε μόλις 4-5 μίλια από τη Σκύρο και από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στο νησί, Τούρκοι αξιωματούχοι έπιναν καφέ στο Πεντάγωνο και συγκεκριμένα στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ:
«Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνηθέντων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) Ελλάδας-Τουρκίας έτους 2013, αντιπροσωπεία του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού επισκέφθηκε το ΓΕΝ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας έγινε δεκτός από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό ΓΕΝ, Υποναύαρχο Παναγιώτη Παστουσέα ΠΝ».
Σίγουρα υπάρχει η στρατιωτική διπλωματία αλλά όλα έχουν και όρια.
Θα έπρεπε, κατά την ταπεινή μας άποψη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας το ΓΕΝ να ακυρώσει ή ακόμα και να ματαιώσει τη συγκεκριμένη συνάντηση καθώς η συγκεκριμένη τουρκική φρεγάτα «TGS ORUC REIS», έκανε κατάχρηση της αβλαβούς διέλευσης σύμφωνα με τη πορεία που ακολούθησε το εν λόγω σκάφος. Με την ενέργεια αυτή η Άγκυρα αμφισβήτησε εκ νέου τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και να πρόσβαλε για ακόμη μία φορά την αξιοπρέπεια της χώρας.
Και τίποτα δεν έγινε τυχαία.
Σίγουρα οι στρατηγοί της Άγκυρας γνώριζαν για την χτεσινή συνάντηση των αξιωματούχων τους στο ΓΕΝ και προγραμμάτισαν και την εμφάνιση της φρεγάτας τους στη Σκύρο.
Και η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι η συζήτηση ήταν περί... μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης!
Το να πετάξει έξω από το γραφείο του εκείνη την ώρα ο αρχηγός ΓΕΝ τους Τούρκους αξιωματούχους κατανοούμε ότι δεν μπορούσε να το πράξει αυτοβούλως και θα χρειάζονταν πολιτική απόφαση από το υπουργείο Εξωτερικών.
Ούτε γνωρίζουμε αν ειπώθηκε κάτι από πλευράς του αρχηγού ΓΕΝ προς τους Τούρκους ανώτατους αξιωματούχους , πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στο εξωτερικό.
Πάντως αν δεν ενοχλούνταν το Ελληνικό Πεντάγωνο από την έλευση της τουρκικής φρεγάτας δεν θα την έθετε υπό παρακολούθηση από την πρώτη κιόλας στιγμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου