Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΠΑΕΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑ !!






Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα. Η Εθνική αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ρουμανία στην «Αρένα Νατσιονάλα» του Βουκουρεστίου και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας. Το γκολ της Εθνικής σημείωσε ο Κώστας Μήτρογλου στο 23', ενώ στο 56’ η Ρουμανία ισοφάρισε με αυτογκόλ του Τοροσίδη, μετά από μπέρδεμα με τον Χοσέ Χολέμπας.

Η Ρουμανία ξεκίνησε το παιχνίδι δυναμικά. Στο πρώτο δεκάλεπτο πίεσε την Ελλάδα, χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Καρνέζη. Η Ελλάδα όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα και μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες με τους Χολέμπας και Σαμαρά έφτασε στο «χρυσό» γκολ που ξέρανε τους Ρουμάνους. Ο Καραγκούνης είδε τον Μήτρογλου, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ταταρουσάνου και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ και παράλληλα τον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. 

Εκεί η κατάμεστη «Νατσιονάλα Αρένα» σιώπησε και πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να μπορέσει η Ρουμανία να σταθεί ξανά στα πόδια της. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Ελλάδα πάγωσε τον ρυθμό και πήγε στα αποδυτήρια διατηρώντας το υπέρ της προβάδισμα. 

Στο δεύτερο μέρος οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν νωθρά και το πλήρωσαν με… αυτογκόλ! Ο Τοροσίδης στην προσπάθειά του να διώξει, βρήκε τη μπάλα με τον Χολέμπας. Η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και κατέληξε μέσα στην εστία του Καρνέζη. Το 1-1 έφερε ενθουσιασμό στους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν ξανά, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη ελληνική άμυνα. 

Τα λεπτά κύλησαν και το τελευταίο σφύριγμα έφερε τους Έλληνες να πανηγυρίζουν την μεγάλη πρόκριση για τα γήπεδα της Βραζιλίας. 

Ρουμανία - Ελλάδα 1-1 23' Μήτρογλου, (Ελλάδα) - 56' αυτογκόλ Τοροσίδης (Ρουμανία)


O πανηγυρισμός του Μήτρογλου πάγωσε τους Ρουμάνους





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου