Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ !!!!

πηγη:Newsbomb
Η ανιστόρητη Τουρκία θέλει να μας «σερβίρει» τούρκικο καφέ!


Την ονομασία και την… πατρότητα του καφέ, διεκδικεί η Τουρκία, η οποία θέλει να επιβάλλει την ονομασία «τούρκικος καφές» παγκοσμίως με απόφαση της UNESCO! Η κρίσιμη συνεδρίαση ξεκινά στις 2 Δεκεμβρίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αγνοώντας προκλητικά την ιστορία προσπαθεί να πάρει την πατρότητα του «αραβικού» καφέ (αν δεχτούμε την προέλευσή του) και να... προσφέρει «τουρκικό καφέ» στην υφήλιο μέσω της... UNESCO με μοναδικό στόχο να «σβήσει», τον δημοφιλέστατο στους ξένους «Greek coffee» και κατ’ επέκταση, όλους τους άλλους «συγγενείς» καφέδες!
Την «μάχη» αυτή θα τη δώσει στην ερχόμενη συνεδρίαση Επιτροπής της UNESCO στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού στις 2-8 Δεκεμβρίου!
Από πέρυσι τέτοια εποχή το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ξεκίνησε τις προετοιμασίες για διοργάνωση που θα γινόταν στο Παρίσι προκειμένου να συμπεριληφθεί ο λεγόμενος «τουρκικός καφές» στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, στην UNESCO!

Φανταζόμαστε - και ελπίζουμε - ότι οι αρμόδιοι στα δικά μας Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος και η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, θα έχουν σηκώσει ήδη, τα...μανίκια τους και θα έχουν σχεδιάσει την αντεπίθεσή τους για να πάρει ο ελληνικός καφές την θέση που του αξίζει !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου