Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΜΕ ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ !!! ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ .......;;;


πηγη: ΣΤΑΡΑΤΑ  ΛΟΓΙΑ

Ανταμοιβή στο φρόνημα των στρατιωτικών


Η παρουσία Σαμαρά στην άσκηση «Πυρπολητής» και η δέσμευση για οικονομική ενίσχυση των στελεχών Ε.Δ.

Η παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», που διεξήχθη υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ανοιχτά της Ύδρας, στη νησίδα Δοκό, είχε συγκεκριμένη στόχευση.

Να στηρίξει, από... τη μία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια εποχή όπου τα εθνικά μας θέματα είναι στο «τραπέζι», δείχνοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία εμπιστεύεται το στράτευμα, και από την άλλη, να επισημάνει ότι οι στρατιωτικοί θα είναι μαζί με τους χαμηλοσυνταξιούχους οι πρώτοι κερδισμένοι από το μέρισμα του πλεονάσματος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Όπως επισήμανε μάλιστα στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς, «αυτή η δύσκολη, απαιτητική διακλαδική άσκηση -επιτυχημένη άσκηση- δείχνει το υψηλό φρόνημα, την ετοιμότητα, την αποφασιστικότητα και την αρτιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μάς γεμίζει όλους με υπερηφάνεια». Στη συνέχεια σημείωσε ότι το πλεόνασμα του Προϋπολογισμού θα μοιραστεί στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με τον Γιάννη Στουρνάρα προσπαθούν να «κόβουν» λιγότερο από τη μερίδα του πληθυσμού που πονάει, για να δώσουν σε αυτούς που πονούν περισσότερο. Παράλληλα, ερωτώμενος για τη φοροδιαφυγή και τη «λίστα Λαγκάρντ», τόνισε ότι θα δημιουργηθεί μέσα στο ΣΔΟΕ ενισχυμένο Σώμα, το οποίο δεν θα κυνηγήσει μόνο τη «λίστα Λαγκάρντ», αλλά τα πάντα.

Συμμετοχή

Στη διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», που περιελάμβανε ανακατάληψη νήσου, συμμετείχαν μονάδες του Στόλου, της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και Ειδικές Δυνάμεις.

Την άσκηση παρακολούθησαν, επίσης, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρακολούθησαν την άσκηση η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός, Μιχάλης Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος, Αθανάσιος Τσέλιος, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Π.Ν, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (I), Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος, Δημήτριος Μπαντιάς, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, καθώς και βουλευτές.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 17/10/2013 – ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ - neleftheroglou@dimokratianews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου