Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κλείνει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Άρτα

Πηγή:  Pamepreveza.gr  (εδώ)

Κλείνει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Άρτα

 Άγνωστη η τύχη για Κόνιτσα και Φιλιάτες
- Όλγα Γεροβασίλη: "Περίσσεψε ο εμπαιγμός για το ΚΕΝ Άρτας"


Με απόφαση του Υπουργείου Άμυνας ενισχύονται τα ΚΕΝ Πελοποννήσου αλλά και Στερεάς Ελλάδας ενώ την ίδια ώρα ο εξοπλισμός του ΚΕΝ Άρτας μεταφέρεται στην Καλαμάτα.
Τελικά ο εμπαιγμός περισσεύει και το τελευταίο Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Ήπειρο βάζει λουκέτο.

Οι διαβεβαιώσεις που αφειδώς δόθηκαν τους προηγούμενους μήνες, τόσο από τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο όσο και από τον αντιπρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στους βουλευτές της Άρτας αλλά και τους τοπικούς φορείς, για συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΝ, ήταν απλά λόγια...

Στην πράξη όμως η Κυβέρνηση διαψεύδει τον εαυτό της και η τακτική αυτή προκαλεί πλέον έντονο προβληματισμό για την τύχη που θα έχουν άλλες μονάδες στην Ήπειρο, όπως είναι τα στρατόπεδα Κόνιτσας και Φιλιατών.

Οι αντιδράσεις στην Άρτα πάντως αναμένεται να είναι έντονες.

     Ενδεικτική είναι η δήλωση της βουλευτή Όλγας Γεροβασίλη η οποία ευθέως μιλά για εμπαιγμό που περισσεύει.
   «Σήμερα, αποδείχτηκε, για ακόμη μία φορά, ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εμπαίζει τον Αρτινό λαό. Νταλίκες φόρτωσαν είδη στρατωνισμού από το ΚΕΝ Άρτας για να τα μεταφέρουν στο ΚΕΝ Καλαμάτας, στην εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού.
Η συνειδητή παραπληροφόρηση, με την μέθοδο των διαρροών και των δήθεν διαβεβαιώσεων «ημετέρων», δεν μπορεί πλέον να κρύψει το γεγονός ότι ολοκληρώνεται η απογύμνωση του ΚΕΝ Άρτας, εγκαταλείποντας ως άδειο κέλυφος το στρατόπεδο.
Η Άρτα δεν χρειάζεται άλλο ένα «Παπακώστα». Το υπουργείο δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από ασαφείς απαντήσεις. H κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα και με διαφάνεια, πράγμα που μέχρι στιγμής έχει αποφύγει επιμελώς, για το ποιοι είναι οι σχεδιασμοί, εάν υπάρχουν βέβαια...»
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου