Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

“Άμυνα χωρίς κόστος δεν έχει ακόμη εφευρεθεί” – Οι Έλληνες κατασκευαστές προς το ΥΠΕΘΑ


GREEK NATIONAL PRIDE

chinook_sunset_nice1-630x322

Να σταματήσει η “διασπορά φημών” και να δοθεί άμεσα μια ξεκάθαρη λύση στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας ζητά ο ΣΕΚΠΥ.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ αναφέρεται:

“Το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες για την τύχη της Κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας της Χώρας είναι καθημερινά αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες. Εταιρείες με κρίσιμο ρόλο στην άμυνα της χώρας ,που απασχολούν χιλιάδες συνανθρώπους μας, την μία μέρα φέρονται να κλείνουν, την άλλη υπάγονται σε ενιαίο φορέα και την τρίτη πορεύονται ως έχουν προς εξυγίανση.

Επειδή η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί o ΣΕΚΠΥ θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω τόσο προς την Πολιτική όσο και την Στρατιωτική Ηγεσία της Χώρας.

Α) Οι αποφάσεις αυτές αφορούν αφενός την άμυνα της χώρας αφετέρου τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και είναι απάνθρωπο να
τους κρατά κανείς  σε μία συνεχή κατάσταση ρώσικης ρουλέτας. Οι όποιες αποφάσεις που είναι να παρθούν πρέπει επιτέλους να παρθούν.

Β) Σαν Σύνδεσμος δεν θα κινηθούμε στην εύκολη συντεχνιακή λογική  του να μην πειραχτεί κανένα κεκτημένο ,να μην απολυθεί κανείς κλπ. Δεν δικαιούμαστε άλλωστε να το πούμε αυτό, όταν οι ιδιωτικές εταιρείες του χώρου έχουν ήδη πληγεί πολλές δε ανεπανόρθωτα.

Γ) Απαιτούμε όμως να υπάρξει επιτέλους μία λύση, η οποία θα προέλθει μέσα από τεχνοκρατική και εθνική οπτική και όχι από   επικοινωνιακές λογικές η λογικές πολιτικού κόστους, η οποία θα εφαρμοστεί και θα εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει  να
έχει αμυντική βιομηχανία που θα καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο ουσιώδεις  ανάγκες των ΕΔ της. Δεν υπάρχει στοιχειωδώς σοβαρή χώρα η οποία να μην έχει αμυντική βιομηχανία προς κάλυψη τουλάχιστον κρίσιμων αναγκών των ΕΔ της.

Δ) Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, οι παραγωγικές δυνατότητες της κρατικής αμυντικής
βιομηχανίας είναι βιώσιμες και μάλιστα με αισιόδοξες προβλέψεις. Όμως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα και οι όποιες κινήσεις να γίνουν με τις εταιρείες σε λειτουργία. Η λογική της απαξίωσης των εταιρειών ώστε να γίνει ευκολότερα αποδεκτή τυχόν λύση «ξαφνικού θανάτου τους» είναι εγκληματική τόσο από εθνική όσο και από οικονομική σκοπιά.

Ε) Άμυνα χωρίς κόστος δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Δεν μπορεί να κρίνεται η αμυντική βιομηχανία  με τα συνήθη μέτρα που
αφορούν την υπόλοιπη παραγωγική διαδικασία. Η εξαφάνισή της θα οδηγήσει σε καταστάσεις όπου τα κόστη θα είναι
πολλαπλάσια και ας ελπίσουμε ότι οι όποιες απώλειες θα αφορούν μόνο χρήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει κατασπατάληση πόρων και διασπάθιση δημοσίου  χρήματος.

-Παραμένουμε στη διάθεση όλων των φορέων, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση, η οποία θα διασφαλίζει την διατήρηση αμυντικής βιομηχανίας στη χώρα, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, και θα λειτουργεί  με τον αποδοτικότερο δυνατόν τρόπο.
Τυχόν επιπόλαιες και βιαστικές ενέργειες θα έχουν τραγικά αποτελέσματα.

Τάσος Ροζολής

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΚΠΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου