Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η μέθοδος του ξαφνικού «θανάτου»


πηγη: ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ


Το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση με τον ξαφνικό «θάνατο» της ΕΡΤ είναι ... καθαρό, «ουδείς πλέον μπορεί να θεωρεί οτιδήποτε δεδομένο, ότι έχει σχέση με τα εργασιακά θέματα, στον δημόσιο τομέα και την μονιμότητα».

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προσωπικά ο υπουργός βέβαια, είδε με... ανακούφιση την εξέλιξη αυτή, διότι θα μπορέσει να κερδίσει χρόνο σχετικά με το «αγγούρι» που έλαβε από το υπουργείο Οικονομικών και αφορά την περικοπή από το 2014, των 165 εκατομμυρίων ευρώ από το κονδύλι μισθοδοσίας των στρατιωτικών.

Έτσι θα μπορέσει να κερδίσει τον χρόνο που αναζητούσε, για να πείσει τον πρωθυπουργό ότι, εκ παραδρομής (ανθρώπινο λάθος) το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε το ποσό αυτό διότι, στο Μνημόνιο Νο3 προβλέπονται περικοπές ύψους 88 εκατομμυρίων ευρώ, από τους στρατιωτικούς, το 2014 και θα ζητήσει την παρέμβασή του ώστε να διορθωθεί το ανθρώπινο λάθος.

Ορισμένοι βέβαια πιστεύουν ότι, αυτές οι περικοπές που εμφανίσθηκαν τώρα ξαφνικά, θα χρησιμοποιηθούν τους επόμενους μήνες ως πίεση, για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα για τον «αντιμνημονιακό» Πάνο, να δεχθεί απολύσεις στρατιωτικού προσωπικού, στο τέλος του έτους.

Μάλιστα βάση των αριθμών, εντός του 2013 αναμένεται τουλάχιστον 2.000 στρατιωτικοί να αποχωρήσουν από την υπηρεσία λόγω παραιτήσεων και ετήσιων κρίσεων. Άρα για να υπάρχει μείωση κατά 165 εκατομμυρίων ευρώ από το κονδύλι μισθοδοσίας των στρατιωτικών όπως ονειρεύεται το υπουργείο Οικονομικών, το 2014, θα πρέπει τέλος του έτους να αποχωρήσουν άλλοι 5.000 ένστολοι, περίπου.

Πολλοί πιστεύουν μετά την ΕΡΤ σειρά θα πάρει για ξαφνικό «θάνατο» το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είτε μέσω αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, κτλ) είτε μέσω ένστολων. Ορισμένοι μάλιστα άρχισαν να συνδέουν και την αναδιοργάνωση με την περίπτωση αυτή, αφ’ ενός μεν με το γεγονός ότι θα πρέπει να εκτελεστεί άμεσα (ολοκλήρωση μέχρι 29 Νοεμβρίου 2013), αφ’ ετέρου με το τέλος του έτους.

Πάντως και η περικοπή κατά 88 εκατομμύρια ευρώ, από το 2014, που προβλέπεται έχει δημιουργήσει άγχος και στρες από τώρα, στους ε.ε. και απόστρατους, στρατιωτικούς.

(Ε.Σ.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου