Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Μια ακόμη τούρκικη προβοκάτσια - Στήνουν γεγονότα διαμορφώνουν κλίμα - Ισχυρίζονται ότι δύο Ελληνικά σκάφη ακτοφυλακής άνοιξαν πυρ για παρενόχληση εναντίον πλοίου - ΒΙΝΤΕΟ


 Μια ακόμη τούρκικη προβοκάτσια… Στήνουν γεγονότα διαμορφώνουν κλίμα. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι δύο ελληνικά σκάφη ακτοφυλακής άνοιξαν πυρ για παρενόχληση εναντίον πλοίου τύπου φέρι μποτ “Anatolian” στα διεθνή ύδατα το Σάββατο και δημοσιοποιεί σχετικό βίντεο που δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή. Μάλιστα δείχνει σφαίρες να έχουν διαπεράσει τα τζάμια φινιστρίνια του πλοίου. Το πλοίο έφερε σημαία Κομορών κι έπλεε στ΄ανοιχτά της περιοχής Bozcaada του Τσανάκαλε.

Γράφει η Sabah διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωής και κανένας τραυματισμός στο προσωπικό στο πλοίο (6 Αιγύπτιοι, 4 Σομαλοί, 5 Αζερμπαϊτζάν και 3 Τούρκοι πολίτες).

Το πλοίο συνοδεύεται από 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό σύμφωνα με τις οδηγίες του Εφημερεύοντος Εισαγγελέα Τσανάκκαλε


Sabah: ”Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, στο Αιγαίο υπήρξαν έντονες στιγμές. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ελληνικά σκάφη άνοιξαν παρενοχλητικό πυρ σε πλοίο στα ανοιχτά του Τσανάκκαλε.

Οι ελληνικές δυνάμεις πυροβόλησαν πλοίο στα ανοιχτά του Τσανάκκαλε: Τουρκικά σκάφη πήγαν στην περιοχή.2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος εστάλησαν στο σημείο αφού 2 σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής έριξαν πυρά παρενόχλησης στο πλοίο Ro-Ro «Anatolian» με σημαία Κομορών, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Bozcaada, Çanakkale, από το Çanakkale VTS (Ship Υπηρεσίες Κυκλοφορίας).” Δεν διευκρινίζεται αν το πλοίο ήταν τούρκικων συμφερόντων παρ΄ότι έφερε σημαία Κομορών. Μέχρι αυτή τη στιγμή 9.15 μμ καμιά αντίδραση από ελληνικής πλευράς.

Η Ελληνική Ακτοφυλακή επιχείρησε να επιθεωρήσει ένα σκάφος Ro-Ro υπό σημαία Κομορών που ήταν ύποπτο για λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη για την Τουρκία (παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ) 11 ναυτικά μίλια ΝΔ της Τένεδου. Αρνήθηκαν να σταματήσουν και η ελληνική ακτοφυλακή έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου