Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία: - Η "μεγάλη των γενναίων φυγή" μετά την επιστράτευση! - Ποιο είναι το φθηνότερο εισιτήριο!


 Μαζική η έξοδος στα σύνορα της Ρωσίας με τη Γεωργία. Κυκλοφοριακό κομφούζιο και ατελείωτες ουρές και στους συνοριακούς σταθμούς της Φινλανδίας. Όμως το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει υπερβολικές τις πληροφορίες για έξοδο των ανδρών σε ηλικία στράτευσης από την Ρωσία, επιβεβαιώνοντας εμμέσως την επιστράτευση των συλληφθέντων διαδηλωτών.

«Οι πληροφορίες σχετικά με την μαζική έξοδο από αεροδρόμια και ούτω καθεξής είναι υπερβολικές. Υπάρχει παραπληροφόρηση σχετικά με αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι δυσεύρετα, ενώ ο πανικός έχει εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη.

Για απλή μετάβαση από Μόσχα προς Κωνσταντινούπολη ή Ντουμπάι το εισιτήριο κοστίζει τουλάχιστον 9.200 ευρώ, ενώ προς Βελιγράδι το φθηνότερο ξεκινά από 3.300 ευρώ.

Παράλληλα, ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν συμβουλές «εξόδου από τη χώρα».

Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν την είσοδο Ρώσων πολιτών διαμηνύει η Κομισιόν, με την Γερμανία να αποδέχεται ήδη το αίτημα.

Με δάκρυα στα μάτια αναχωρούν για το μέτωπο οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι που επιστρατεύθηκαν.

Υποστηρικτές του Ναβάλνι έκαναν φάρσα στον γιο του Ντμίτρι Πεσκόφ, ζητώντας του να παρουσιαστεί την επόμενη μέρα στην στρατολογική υπηρεσία για να επιστρατευτεί, με τον ίδιο να απαντά ότι θα λύσει το πρόβλημα σε… διαφορετικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή αναβρασμός επικρατεί σε δεκάδες Ρωσικές πόλεις.

Περισσότεροι από 1.300 διαδηλωτές έχουν οδηγηθεί στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με επίσημες Ρωσικές πηγές θα επιστρατευθούν 300.000 έφεδροι στρατιωτικοί, με ρώσο αξιωματούχο ωστόσο, να αναφέρει ανώνυμα στην εφημερίδα Novaya Gazeta ότι το πραγματικό σχέδιο είναι η επιστράτευση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη

πηγή: ertnews.gr - https://www.ertnews.gr/frontpage/rosia-i-megali-fygi-meta-tin-epistrateysi-poy-dietaxe-o-poytin-nees-pyrinikes-apeiles-apo-ti-moscha/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου