Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Πρωθυπουργός : - Όχι, κύριε Ερντογάν. - Τα νταηλίκια γιόκ με την Ελλάδα - Ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις - Ναυπηγούνται ήδη οι δύο πρώτες από τις τρεις φρεγάτες Belharra


 Ποτέ στη Μεταπολίτευση καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσες κρίσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά χάρη, πρώτα απ’ όλα, σε εσάς, στους πολίτες, σταθήκαμε όρθιοι. Και η πατρίδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από τότε που ο λαός μάς εμπιστεύτηκε την ευθύνη του τόπου.

Κλείνω αυτή τη σύντομη σύνοψη με την Περήφανη Πατρίδα που υποσχεθήκαμε. Και την έχουμε. Μια πατρίδα μεγαλύτερη, πια, αφού έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

Μια πατρίδα με περισσότερους και ισχυρότερους συμμάχους, καθώς έχει υπογράψει, ήδη, δεκάδες συμφωνίες συνεργασίας με χώρες από τη Δύση και την Αφρική έως την Ασία και τον Αραβικό Κόσμο. Και ανάμεσά τους, βέβαια, στρατηγικές αμυντικές συνθήκες, με πιο σημαντικές αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Τη διπλωματική μας ασπίδα συνοδεύει πάντα και το δόρυ της εθνικής αποτροπής. Θυμάμαι ότι από αυτό εδώ το βήμα είχα εξαγγείλει την αγορά των μαχητικών Rafale. Τα πρώτα απ’ αυτά πετούν ήδη στους ελληνικούς ουρανούς. Στη Λοριέν της Γαλλίας ναυπηγούνται ήδη οι δύο πρώτες από τις τρεις φρεγάτες Belharra που θα ενταχθούν στον στόλο μας από το 2025.

Και αυτό είναι μόνο ένα μέρος του συνολικού σχεδίου στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί η Άμυνα θέλει σύνορα απαραβίαστα και την επικράτεια ασφαλή. Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν και οι 3.000 νέοι συνοριοφύλακες και λιμενικοί. Τα 32 καινούργια σκάφη και μέσα επιτήρησης που αποκτήθηκαν στο Αιγαίο. Και, ασφαλώς, ασφαλώς και ο φράχτης στον Έβρο.

Χάρη σε αυτά και σε αυτήν την πολιτική, οι ροές μεταναστών προς την Ευρώπη μειώθηκαν κατά 80%. Οι αιτούντες άσυλο φιλοξενούνται, πλέον, σε ανθρώπινες δομές. Έχουν σωθεί χιλιάδες ζωές στη θάλασσα. Και καθημερινά αποτρέπονται περίπου 1.000 παράνομες είσοδοι.

Όσο για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας, ένα θα πω: η απάντησή μας είναι η επιφυλακή μας. Η ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεών μας. Η ακμαία οικονομία μας. Οι διεθνείς συμμαχίες μας, αλλά και η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Κυρίως, όμως, η ενότητα του λαού μας.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα προς εσωτερική κατανάλωση. Ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν.

Άλλωστε, στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει τη δύναμη του Έθνους μας: όχι, κύριε Ερντογάν.

Και για να το πω στη γλώσσα που ίσως καταλαβαίνει καλύτερα: τα νταηλίκια γιόκ με την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου