Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι τυφλή. - Τι δεν καταλαβαίνουμε; - ΜΟΝΟ 800.000 δικαστικές υποθέσεις είναι παγωμένες! - Τι κάνουν οι κυβερνήσεις; - Ποιες δίκες εκδικάζονται σε χρόνο ρεκόρ!



 Του Γιώργου Κράλογλου

Είναι ή δεν είναι τυφλή η δικαιοσύνη; Πώς να δει τις πάνω από 800.000 παγωμένες υποθέσεις. Ούτε και τα ονόματα των υπευθύνων βλέπει. Τι να σου κάνει...

Το λέμε μόνο για να μη ξεχνιόμαστε χαμένοι στα Βαλκάνια… Στην Αμερική,  όπως ορθότατα μας θυμίζει ο Epifanios 777 σε σχόλιό του στο ρεπορτάζ: υπερβολικές καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη "Τον Τράμπ τον δίκασαν ενώ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ".

Τι να κάνουμε εμείς στο απόμακρο Ελλαδιστάν; Τι μπορούμε να κάνουμε. Εμείς ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τα ονόματα των υπεύθυνων δικαστικών (ίσως και διευθύνσεις..., πού ξέρεις) για τις καθυστερήσεις εκδίκασης υποθέσεων, έως και 27 χρόνια (!!). Το έδειξαν οι έρευνες για τα "βραχυκυκλώματα" .

Στήνουμε όμως σενάρια. Σενάρια ανασκευής του γνωστού και χιλιοπαιγμένου "έργου" με τίτλο (κλεμμένος από ελληνική ταινία) "η δικαιοσύνη στο απόσπασμα" . Πρωταγωνιστές οι δικηγόροι του τόπου και ο Άρειος Πάγος.

Το "σενάριο" γνωστό. Στη "σκηνοθεσία" είναι τα δύσκολα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να φανεί πως η Δικαιοσύνη ξαφνιάστηκε και αντέδρασε στο χάος των μηχανισμών εκδίκασης υποθέσεων (με "μαύρη τρύπα" μεγάλης "καταβρόχθισης" το Συμβούλιο της Επικρατείας). Παράλληλα όμως (κατά τη δική μου ερμηνεία του σεναρίου) με σεβασμό στις συντεχνιακές αρχές πρέπει να κουκουλωθούν τα πάντα και να πάμε παρακάτω. 

Παρακάτω,  μέχρι να τελειώσει και αυτή η "ανασκευή" της παμπάλαιας "παράστασης" με την δήθεν "αγωνία" της Πολιτείας στα δικαιώματα των φορολογούμενων, που πληρώνουν μισθούς και έξοδα για να αποδίδεται η δικαιοσύνη στην Πολιτεία τους... 

Στο ξεκίνημα της παράστασης εμφανίζονται αναμαλλιασμένοι και αγανακτισμένοι δικηγόροι στα γραφεία του Αρείου Πάγου του Ελλαδιστάν. Κρατούν χαρτιά, σημειώσεις και δείχνουν πως θα τα κάνουν όλα άνω κάτω αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στους μηχανισμούς εκδίκασης προσφυγών και κάθε είδους υποθέσεων. 

Τους ακούμε να λένε, με βροντερές φωνές "Το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι υπαρκτό εδώ και χρόνια. Το 2015 εκκρεμούσαν περίπου 800.000 υποθέσεις. Από το 1997 μέχρι σήμερα, τη χώρα μας την έχει καταδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για περισσότερες από 360 υποθέσεις, υπερβολικών καθυστερήσεων". 

Στην επόμενη "σκηνή" ο Άρειος Πάγος ταράζεται. Πού να φανταστεί ότι συμβαίνουν αυτά στο Ελλάδιστάν. Μια χώρα που έχει δείξει να υπηρετεί όσο πιστά μπορεί και τη σοβιετία. 

Ο Άρειος Πάγος πάει να "λιώσει" μπροστά στην ταραχή των δικηγόρων...

Βγάζει χαρτί και μολύβι και γράφει σε όλες τις βαθμίδες των δικαστικών "Προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες απονομής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, γεγονός που επιβάλλεται χάριν του κύρους της χώρας μας ως προς τον σημαντικό αυτό τομέα έναντι των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σας ζητώ, θεωρώντας δεδομένη την κατανόηση σας, το ταχύτερο δυνατόν, με σχετικό έγγραφό σας, να γνωστοποιήσετε: Τα ονοματεπώνυμα των Ειρηνοδικών, Παρέδρων, Πρωτοδικών, Προέδρων Πρωτοδικών και Εφετών, που υπηρετούν στην περιφέρειά σας, και οι οποίοι καθυστερούν να δημοσιεύσουν αποφάσεις και να συντάξουν σκεπτικά" .

Και από την "επίθεση" του Αρείου Πάγου στους δικαστικούς πάμε στους "κομπάρσους" . 

Θα τους δούμε να παίζουν τον ρόλο του λαού. Από τον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο και συνταξιούχο μέχρι τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία και τον επενδυτή. 

Αναρωτιέται λοιπόν ο λαός ως "κομπάρσος". Τι συμβαίνει; Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους οι δικαστικοί; Δεν ξέρουν πού, πώς και γιατί "παγώνουν" οι προσφυγές και οι υποθέσεις; 

Τα νούμερα με τις 800.000 παγωμένες δικαστικές υποθέσεις και τα 10-20 χρόνια εκδίκασης υποθέσεων ακόμη και λαθρεμπορίου καυσίμων (σχεδόν επίσημος τομέας της οικονομίας μας) είναι άγνωστα στον Άρειο Πάγο;

Και αν είναι άγνωστα στον Άρειο Πάγο (συνεχίζουν να ρωτούν οι "κομπάρσοι") πόσο χρόνο θα πάρει να τα μάθει,  αν σημειώσουμε ότι οι δικαστικοί θέλουν 4-5 χρόνια για να ανοίξουν φακέλους με υποθέσεις (όπως λένε και οι δικηγόροι που είναι εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης).

Πάμε και στους άλλους "κομπάρσους". Στο βάθος της "σκηνής" η κυβέρνηση ψελλίζει σχέδια μεταρρύθμισης και για τη δικαιοσύνη Και η αντιπολίτευση βρυχάται... μεν,  για το πρόβλημα, αλλά δίνει τον λόγο της ότι, έτσι και έλθει στην εξουσία, θα ανατρέψει όποια μεταρρύθμιση κάνει η κυβέρνηση στη δικαιοσύνη.

Αυτά δεν είναι απλά χθεσινά γεγονότα. Συμβαίνουν 45 χρόνια στο Ελλάδιστάν. Καλή μας διασκέδαση λοιπόν και στη νέα διασκευή της ίδιας "παράστασης"

Σημείωση Βlogger: Οι μόνες υποθέσεις που εκδικάζονται,  το αργότερο μέσα σε δύο χρόνια, είναι αυτές που αφορούν τους μισθούς και τις συντάξεις των δικαστικών. Οι εκδιδόμενες, από το μισθοδικείο, αποφάσεις τους δικαιώνουν στο 100% σε ότι διεκδικούν, το δε ελληνικό κράτος δικαίου εφαρμόζει ΑΜΕΣΑ ότι διατάσσεται από τα δικαστήρια





πηγή:https://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3573128/i-dikaiosuni-einai-tufli-ti-den-katalabainoume






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου