Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Συνάντηση με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα

   

     


      Την Δευτέρα 16 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και ενός μέλους του παραρτήματος μας, με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τα κοινά θέματα που απασχολούν τους ε.ε. και ε.α  στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και για την παραμονή - αναβάθμιση του ΚΕΝ Άρτας.

      Στην ενημέρωση - συζήτηση που ακολούθησε του παρατέθηκαν, με στοιχεία, όλες οι μειώσεις που μας επιβλήθηκαν στους μισθούς και τις  συντάξεις από το 2010 μέχρι και σήμερα, καθώς και οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων. 
   
      Από των πίνακα των ερωτημάτων που του επιδόθηκε, για να διερευνήσει τις προθέσεις του Υπουργείου οικονομικών και του ΥΠΕΘΑ μας απάντησε πως: 

       α. Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει πως οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ήταν πράγματι, δυσβάσταχτες, στοχευμένες,  άδικες και οι μεγαλύτερες, που επιβλήθηκα στο Δημόσιο και πως σωστά τα Ανώτατα Δικαστήρια της Χώρας τις έκριναν παράνομες και αντισυνταγματικές.
    
       β.  Είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης η υλοποίηση των Δικαστικών  αποφάσεων. 

       γ.  Οι  αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορούν τα αναδρομικά και την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 ,για όσους έχουν κάνει αγωγές,είναι υποχρεωτικά εκτελεστές, από κάθε Κυβέρνηση  

        δ. Εντός των προσεχών ημερών θα έχει τις απαντήσεις, για τα περισσότερα ερωτήματα που του τέθηκαν.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου