Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Η Συγκέντρωση μας για ενημέρωση και συζήτηση με θέμα: " Καταβολή του 100% των αναδρομικών - Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 και προτεινόμενες Δικαστικές ενέργειες" - 35 ΦΩΤΟ






    Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των συναδέλφων, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, την 12η Μαρτίου, στο Γραφείο του παραρτήματός μας, με σκοπό την αναλυτική  ενημέρωση των συναδέλφων, στα φλέγοντα θέματα των οικονομικών διεκδικήσεων, από τον δικηγόρο, "παρ΄ Αρείω Πάγω", Χρήστο Χασκή. 

   Από τα θέματα που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν διαπιστώθηκε πως:

   α. Η διεκδίκηση αναδρομικών από τους αποστράτους, γίνεται ΜΟΝΟ ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου (και όχι του Συμβουλίου της Επικρατείας), είτε με κατάθεση Εφέσεως η οποία ενεργεί ακυρωτικά και εστιάζεται στην κρίση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, είτε με κατάθεση Αγωγής η οποία λειτουργεί αποζημιωτικά. 

   β. Ο μόνος  τρόπος διεκδίκησης των αναδρομικών της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, των παρελθόντων ετών είναι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

  γ. Η μόνη λύση για να υποχρεωθεί το Κράτος να προβεί στην εκτέλεση των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων , δηλαδή στην καταβολή του 100% των αναδρομικών και την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 είναι, να προβεί αρχικά στην κατάθεση της ειδικής αίτησης στο ΓΛΚ και μετά την παρέλευση διμήνου στην κατάθεση αγωγής στο ΙΙΙ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
Η ειδική αίτηση υποβάλλεται γιατί παρατηρήθηκε πως το ΙΙΙ τμήμα της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απέρριψε εφέσεις ή αγωγές με την αιτιολογία ότι, οι ενάγοντες δεν είχαν υποβάλει αιτήσεις στο ΓΛΚ.

  δ. Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν προβεί στην κατάθεση έφεσης-αγωγής  ή μόνο αγωγής μπορούν να διεκδικήσουν το 100% των δικαιουμένων, με την κατάθεση της αίτησης και στη συνέχεια στην κατάθεση αγωγής.
       
    ε. Οι πιθανότητες να λάβει οποιοσδήποτε, με την υποβολή μόνον αιτήσεων, χρήματα αναδρομικών από το ΓΛΚ λόγω παράνομων πράξεων και παραλείψεων της Διοικήσεως για τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα, είναι ανύπαρκτες.

   στ. Αυτά που δηλώνονται τόσο από την προηγούμενη, όσο και από την σημερινή κυβέρνηση, πως με τον ν. 4307/2014 μας  χορηγήθηκε, η μερική και κατά 50% αποκατάσταση των συντάξεων και των αναδρομικών, είναι ένα τεράστιο ψέμα και μόνο θυμηδία και γέλωτα προκαλούν σε έγκριτους και διακεκριμένους νομικούς.
Όσο δε για κάποιους "ειδικούς" με το θέμα συναδέλφους, που συμφωνούν με τις δηλώσεις των παραπάνω  Κυβερνήσεων, αυτοί σίγουρα βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και προασπίζονται με πάθος και αυταπάρνηση, για ίδιον όφελος, τα συμφέροντα των κομμάτων που υποστηρίζουν.

   η. Η παρότρυνση που γίνεται από τα ΜΜΕ, για αθρόα υποβολή απλών αιτήσεων (ιδίως όταν εμπεριέχεται αίτημα συνταξιοδοτικής κρίσης), είναι δυνατόν να οδηγήσει σε απώλεια δικαιωμάτων, εφόσον δεν επακολουθήσει δικαστική διεκδίκηση εντός συγκεκριμένων προθεσμιών και ανάλογα με το περιεχόμενο της αιτήσεως. 

Αυτό διότι, με το δεδομένο ότι οι αιτήσεις θα απορρίπτονται ρητώς ή σιωπηρώς από το ΓΛΚ, ενεργοποιείται προθεσμία ακύρωσης της άρνησης, η οποία εφόσον παρέλθει άπρακτη, οδηγεί σε παραδοχή της απόρριψης.


  Εμείς συνεχίζουμε με πείσμα τον Δικαστικό αγώνα που έχουμε ξεκινήσει, μέχρι την τελική δικαίωσή μας.

 Δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε κανέναν από αυτούς που μας λεηλάτησαν οικονομικά και μάλιστα από πρόθεση


     































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου