Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Πλεονέκτημα για τους Στρατιωτικούς η απόφαση για τους Δικαστικούς







    1. H απόφαση του Μισθοδικείου που έκρινε ότι, οι περικοπές κατά 50% των αποδοχών  σε Δικαστές και Εισαγγελείς για την περίοδο από 1-8-2012 έως και 30-6-2014,  είναι αντίθετες στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) 
    2. Παρόμοια απόφαση, έχει ληφθεί,από το ΣτΕ, στις 13-5-2016, για  τα ε.α. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
  Αναλυτικότερα:
   >. Το Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ. κατέθεσε, με το Δικαστικό μέλος Αντγο ε.α. Θωμά Καρανίσα, νέα αίτηση ακύρωσης σε συνεργασία με το συντονιστικό συμβούλιο, βάσει της οποίας και εκδόθηκε η υπ’αριθμ. 1128/16 Απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε  η οποία έκανε πλήρως αποδεκτή την αίτηση ακύρωσης και αναγνώρισε την αντισυνταγματικότητα και του Ν.4307/14.  
 >. Η απόφαση αυτή τελεί υπό καθαρογραφή και όταν αυτό συντελεστεί θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση για το περιεχόμενό της.  
Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, η απόφαση εντέλλεται την επάνοδο των συντάξεων μας στο ύψος της 01-8-2012 και την καταβολή των παρανόμως παρακρατηθέντων, τόσο για το ενδιάμεσο διάστημα όσο και για τον εφεξής χρόνο.
  
3.  Η απόφαση του Μισθοδικείου, αφορά 47 δικαστές, που είχαν προσφύγει σε αυτό, ενώ η απόφαση που δημοσιεύθηκε αποτελεί τον προπομπό δημοσίευσης άλλων πολλών αποφάσεων που αφορούν χιλιάδες Δικαστικούς λειτουργούς, όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν, αναπέμπουν τις υποθέσεις στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για να προβεί για κάθε ένα από τους χιλιάδες προσφεύγοντες δικαστικούς λειτουργούς σε υπολογισμούς των ποσών.

4. Ο νοών νοείτω .....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου