Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΕΦΑΠΑΞ !!!!





Μπαλτάκος: Αν χάσεις τους ενστόλους αναδρομικά...



Ξεκάθαρες αποστάσεις από τις κυβερνητικές αποφάσεις για τους Στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας παίρνει ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε αποκλειστικά στο Real.gr:«Αν χάσεις τους Στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας αναδρομικά, δεν μπορείς να τους κερδίσεις εφάπαξ». 
Μέσα σε 11 λέξεις ο Τάκης Μπαλτάκος συνδυάζει τα δύο «καυτά» ζήτημα που έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ αλλά και των αποστράτων. 

Οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας, αναμένουν ακόμα τα αναδρομικά τους για τις περικοπές που υπέστησαν οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές ενώ για το εφάπαξ μπορεί να ηρέμησαν μετά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον. 

Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εκτιμά πως οι ΕΔ και τα ΣΑ είναι μια ειδική κατηγορία δημοσίων υπάλληλων και με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται. 

Άλλωστε ο Τ. Μπαλτάκος ήταν εκείνος που είχε υπερασπιστεί αρκετές φορές τις Ένοπλες Δυνάμεις «μπλοκάροντας» με την ιδιότητα που είχε ακόμα και διατάξεις. 

Μία από αυτές τις διατάξεις στην οποία είχε βάλει «φρένο» ήταν η χορήγηση άδειας ενός έτους σε μετανάστες που καταγγέλλουν εγκληματικές πράξεις. Τελικά η ρύθμιση πέρασε πριν από περίπου ένα μήνα, με τους Λιμενικούς κυρίως να εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους. 


Το ιδιαιτέρως βαρύ κλίμα, μετά τις τελευταίες, που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις τω ΕΔ και ΣΑ      και μετά από πιέσεις βουλευτών, είχε σαν αποτέλεσμα να γίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, με την σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου προς τους Χαρδούβελη – Βρούτση έτσι ώστε να ενοποιηθούν τα επικουρικά ταμεία των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας αλλά χωρίς να θιγεί το εφάπαξ τους. 

πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου