Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ






Ελεγκτικό Συνέδριο
Ελεγκτικό Συνέδριο




       

Κεντρική Υπηρεσία























           Επειδή έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης, στη περίπτωση που το ΥΠ.ΟΙΚ. καθυστερήσει να προβεί  σε νομοθετική ρύθμιση υλοποίησης της απόφασης του Σ.τ.Ε. και επειδή τα περιθώρια του χρόνου αρχίζουν να στενεύουν σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
         
           α. Επειδή o τρόπος δράσης είναι ατομικός, θα πρέπει πρώτα ο καθένας μας,να σταθμίσει όλα τα δεδομένα και στη συνέχεια να αποφασίσει εάν θα κάνει πρώτα αίτηση στο Ν.Σ.Κ.και μετά αγωγή, στο Ελεγκτικό Συνέδριο,εάν απαιτηθεί, ή να προβεί αμέσως στην άσκηση αγωγής.
           
           β. Με την υποβολή της αίτησης στο Ν.Σ.Κ., κερδίζεται χρόνος μέχρι το ΥΠ.ΟΙΚ. πάρει θέση για το θέμα των αναδρομικών.                                                                                                                                
              γ.  Με την άσκηση αγωγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διεκδίκηση των αναδρομικών διακόπτεται αμετάκλητα η παραγραφή της απαιτήσεως και επιπλέον η απαίτηση αυτή έχει τοκοφόρο χαρακτήρα
         
           δ.  Η άσκηση αγωγής για τους ε.ε. συναδέλφους γίνεται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.
          
           ε.  Ο χρόνος παραγραφής των αναδρομικών αρχίζει από 01 Αυγ 2014.

          στ.   Με βάση τις  αποφάσεις αυτές του ΣτΕ και τις διατάξεις του Συντάγματος πρέπει:

   (1) Οι μισθοί των Στρατιωτικών  άμεσα να επιστρέψουν εκεί που ήταν τον Αύγουστο του 2012. (Πληροφορίες που διακινήθηκαν  στο διαδίκτυο χωρίς να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων είναι έτοιμες μόλις λάβουν εντολή να αλλάξουν την μισθοδοσία  στα επίπεδα του 2012).
     
    (2) Συνακόλουθα με νέες συνταξιοδοτικές πράξεις να αναπροσαρμοσθούν αντίστοιχα και οι συντάξεις των αποστράτων να επανέλθουν στα δεδομένα του Αυγούστου του 2012. Πρακτικά μια τέτοια διαδικασία θα απαιτήσει  ικανό χρόνο για να υλοποιηθεί, αλλά ωστόσο η εφαρμογή της θα ανατρέχει από της δημοσιεύσεως της αποφάσεως.
   
  (3) Να επιστραφούν αναδρομικά τα παρανόμως (κατά τις αποφάσεις) παρακρατηθέντα χρηματικά ποσά, που μπορεί να δοθούν και σε δόσεις
  
   (4)  Να μη γίνουν άλλες περικοπές (ισοδύναμα) στους Στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων  Ασφαλείας. Και


  (5) Σε περίπτωση σύνταξης νέου μισθολογίου δεν μπορεί να προβλεφθεί  χαμηλότερος μισθός απ΄ αυτόν που έπαιρναν οι Στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας τον Ιούλιο του 2012.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου