Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ







Του Σπύρου Δημητρέλη

Άμεση αποκατάσταση του μισθολογίου και των συντάξεων ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα οι εκπρόσωποι των απόστρατων του υπουργείου εθνικής άμυνας κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο γενικό λογιστήριο του κράτους.

Οι ίδιοι πάντως δέχονται σταδιακή καταβολή των αναδρομικών. Με δηλώσεις του ο κ. Σπ. Περβαινάς πρόεδρος του συντονιστικού των αποστράτων, με δηλώσεις του είπε ότι ο κ. Σταϊκούρας τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Εοικρατείας και ότι θα αναζητηθούν τα σχετικά κονδύλια. 

Από την πλευρά των αποστράτων ο κ. Περβαινάς είπε ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα η αποκατάσταση του μισθολογίου και των συντάξεων καθώς και ότι είναι θετικοί στο να δοθούν σταδιακά τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις περικοπές που έγιναν από τον Ιούλιο του 2012 και μετά. Ο ίδιος υπολόγισε το ετήσιο κόστος για την αποκατάσταση των μισθών των συντάξεών τους στα 140.000.000 ευρώ, με τα 78 εκατομμύρια να αφορούν τους εν ενεργεία και τα 62 τους απόστρατους.
 

Ο κ. Περβαινάς ανέφερε επίσης, ότι ετέθη θέμα και συμψηφισμού των ποσών που πρέπει να επιστρέψει το Δημόσιο με οφειλές των απόστρατων προς την εφορία, αλλά ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι αυτό είναι αδύνατο διότι απαιτεί νομοθετική ρύθμιση για το σύνολο των πολιτών.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα συνάντηση για να συζητηθούν τα εναλλακτικά σενάρια αποκατάστασης των "χακί" μισθολογίων τα οποία θα επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Και η ομοσπονδία αστυνομικών

Να σεβαστεί πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών κ. Χ. Φωτόπουλος, εξερχόμενος της συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι των ένστολων με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα για το θέμα των ειδικών μισθολογίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που συμμετείχαν στη συνάντηση, ο κ. Σταϊκούρας μετέφερε στους ένστολους την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις δικαστικέ αποφάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης ο κ. Σταϊκούρας είπε στους ένστολους ότι έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του νομοτεχνική μελέτη για το κόστος εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 600 εκατ. ευρώ αναδρομικά και περίπου 200 εκατ. ευρώ κατ’ έτος λόγω των αυξήσεων.



Πηγή:www.capital.gr,news247.gr






r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου