Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Καταγγελία του Αντιπροέδρου της Βουλής Κ. Κωνσταντινόπουλου: - Δεν είμαστε όλοι ίδιοι τελικά. - Οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν πλήρωσαν φόρους και εισφορά αλληλεγγύης.


 

Βασικά σημεία της παρέμβασης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στην Ολομέλεια αναφορικά με τη φορολογία των ευρωβουλευτών:

Με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ η Κυβέρνηση νομοθετεί τη φορολόγηση των αποζημιώσεων και των συντάξεων των Ελλήνων ευρωβουλευτών από το 2022 και μετά. Ουσιαστικά, αν και είναι θετικό μέτρο, δικαιώνονται όσοι δεν έχουν πληρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ως κυβέρνηση- έλεγε ότι οι ευρωβουλευτές πρέπει να πληρώσουν επίσημα τους φόρους τους. Αναρωτιέμαι γιατί η σημερινή κυβέρνηση δε νομοθέτησε νωρίτερα ενώ η ΑΑΔΕ και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζητούσαν από τους Ευρωβουλευτές να πληρωθούν οι φόροι και γιατί δεν πλήρωναν φόρους οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το ζητούσε;

Επίσης, υπάρχει και ένα ηθικό ζήτημα. Υπάρχουν συγκεκριμένοι ευρωβουλευτές μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε πληρώσει τους φόρους και την εισφορά αλληλεγγύης. Καλούμε τα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους διαφάνειας να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των ευρωβουλευτών τους που δεν πλήρωναν τους φόρους. Είναι πάρα πολλοί. Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι τελικά. Οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κατά πλειοψηφία δεν πλήρωσαν φόρους και εισφορά αλληλεγγύης. Περιμένουμε από τα κόμματα να μας ενημερώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου