Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ελληνοτουρκικά: - Ακάρ: Η Ελλάδα "έχει μπει στη μύτη" της Τουρκίας - Δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο - Θα κατασκευάσουμε μόνοι μας μαχητικά α/φ και άρματα μάχης.


 

Ο μόνος μας στόχος είναι η ασφάλεια της χώρας και του έθνους μας» υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ κατηγορώντας την Ελλάδα ότι υποστηρίζει «τη Μεγάλη Ιδέα». 

Χαρακτήρισε τους Έλληνες πολιτικούς «αποκομμένους από τη λογική και το δίκαιο» και τόνισε ότι η Τουρκία δε θα σταματήσει μέχρι «να γίνει το Αιγαίο και η Μεσόγειος μια θάλασσα φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα» και «να εξασφαλιστεί η δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου».

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «έχει μπει στη μύτη» της Τουρκίας καθώς όπως είπε έχει «επεκταθεί τρεις φορές από την ίδρυσή της» ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία σέβεται πάντα τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των γειτόνων της. 

Ο Χ. Ακάρ επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και υπογράμμισε τα σχέδια της Τουρκίας για κατασκευή δικών της μαχητικών αεροσκαφών και αρμάτων μάχης.


πηγή:https://www.liberal.gr/amyna-diplomatia/akar-i-ellada-einai-epektatiki-hora-ypostirizei-ti-megali-idea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου