Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Υπουργός εργασίας για τις συντάξεις: " Για ποιο λόγο δεν θα πληρωθούν οι αυξήσεις τον Δεκέμβριο - "Το ποσοστό αύξησης ούτε η Φανουρόπιτα δεν θα σας το πει!" - "Πόσοι θα δουν πραγματικές αυξήσεις στην τσέπη τους" - Πότε θα "ροκανίσουν", την προσωπική διαφορά, όσοι δε πάρουν αυξήσεις



Κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις και σε τι ποσοστό θα κινηθεί η αύξηση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό ούτε η Φανουρόπιτα δεν θα σας το πει. Ο νόμος το προβλέπει αλλά ο Υπουργός δεν πρέπει να αρχίσει να κάνει σενάρια γιατί θα αρχίσουν  να βγαίνουν τίτλοι  οι οποίοι θα εκθέσουν τον Υπουργό σε σχέση με τον θεσμικό του ρόλο. 
Ποια θα είναι η αύξηση. Θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και θα είναι η αύξηση του τιμαρίθμου συν την αύξηση του ΑΕΠ δια δύο.  .... Αυτό που μπορώ να σας πω , απ΄ όσο μπορώ να σας πω είναι ότι η αύξηση θα είναι σημαντική, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε ποσοστό γιατί, δεν ξέρω να πω ακριβώς τι ποσοστό ανάπτυξης στο τέλος της χρονιάς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και θα το δουν τον Δεκέμβριο στο λογαριασμό τους οι συνταξιούχοι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από τον καινούργιο χρόνο. Τώρα θέλω να είμαι σαφής. Η μεγάλη πλειονότητα δεν θα δει ότι ΔΕΝ θα την πάρουν τον Δεκέμβριο αφού, δεν θα ξέρουμε πόσο έχει κλείσει ο τιμάριθμος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα πάμε Γενάρη
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρέπει να δούμε πρώτα και μετά. . Εκείνο το οποίο θέλω να διευκρινίσω είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία , η μεγάλη πλειονότητα, των συνταξιούχων θα δει πραγματικές αυξήσεις στην τσέπη τους. Κάποιοι άλλοι που έχουν προσωπική διαφορά, αν είναι μεγάλη η διαφορά, του νόμου Κατρούκαλου, θα την "ροκανίσουν", την προσωπική διαφορά και θα βρεθούν σε ευμενή θέση και τον επόμενο γύρο της αύξησης.
Πάντως όσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση τόσο περισσότεροι συνταξιούχοι θα δουν περισσότερες αυξήσεις στην τσέπη τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου