Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Μαινόμενος και απειλητικός προς την κυβέρνηση ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ: - "Είστε πολιτικοί απατεώνες" - "Προλάβετε όσο μπορείτε". - "Αλλά να είστε λίγο πιο προσεκτικοί, και να θυμάστε!" - "Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί."


 

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Πριν από λίγα λεπτά, η βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε δημόσια και επίσημα ότι στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 του στόλου της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η ισχυροποίηση της Άμυνάς της συμβάλλει σε μια ισχυρή Άμυνα του ΝΑΤΟ.

Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι, γιατί χτες μόλις, με τα άρθρα 7 και 8 του μνημονίου που υπέγραψαν με την Τουρκία, η Φινλανδία και η Σουηδία, υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, δεσμεύονται ότι -χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις- θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία και θα στηρίζουν τη συμμετοχή της στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, ανεξαρτήτως των τουρκικών ενεργειών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη.

Είμαστε ανήσυχοι γιατί μέσα σε αυτό το κλίμα των παράνομων διεκδικήσεων, η Τουρκία όχι μόνο δεν πιέζεται να επανέλθει στο δρόμο της διπλωματίας, αλλά καταφέρνει να επιβάλει και να κατοχυρώσει επισήμως στην ΕΕ τη λογική ενός «τουρκικού Αιγαίου». Δηλαδή το εντελώς απαράδεκτο από κάθε άποψη εμπορικό σήμα «Turkaegean», με ευρωπαϊκή σφραγίδα.

Είμαστε ανήσυχοι ακόμη πιο πολύ, γιατί η ελληνική κυβέρνηση δε δείχνει να ανησυχεί με όλα αυτά.

Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι ο χειρότερος διαχειριστής, τη χειρότερη στιγμή.

Πρωτοφανής ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα, καταστροφική επιπολαιότητα, σε όσα αφορούν την κοινωνία και τη χώρα. Και πανούργα, άκρως αποτελεσματική αλλά ξεδιάντροπη προσκόλληση στην εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων.

Σε μια χώρα στην οποία σοβεί η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, φτάσαμε στο σημείο η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Αυτοί που εσείς διορίσατε, δηλώνουν ότι δεν τους αφήνετε να κάνουν τη δουλειά τους. Ότι τους αγνοείτε, τους παρακάμπτετε.

Έχετε επιλέξει να κάνετε τους προστάτες των καρτέλ.

Έχετε επιλέξει ξανά, να συνταχθείτε με τις παρασιτικές μειοψηφίες απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Είστε εκεί μόνο και μόνο για να εγγυάστε ότι το παιχνίδι της αισχροκέρδειας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, παρά την κοινωνική οργή.

Ξαφνικά, έρχεστε σήμερα και αφαιρείτε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, που υπερασπιζόσασταν, από τα τιμολόγια.

Τι έγινε;

Είστε μεγαλόψυχοι;

Όχι βέβαια.

Πολιτικοί απατεώνες είστε!

Γιατί η ρήτρα που αφαιρείται εικονικά σήμερα από τους λογαριασμούς του καλοκαιριού, θα ενσωματωθεί στους κυμαινόμενους λογαριασμούς του φθινοπώρου. Την κρύβετε από τους λογαριασμούς, δε θα την αναγράφετε ως ρήτρα, αλλά θα συνεχίσετε να τη φορτώνετε στις τσέπες του καταναλωτή.

Είστε μια κυβέρνηση αμοραλιστών, χωρίς αρχές. Ένα κράμα συντηρητισμού και τυχοδιωκτισμού που έχει κάνει το κράτος λάφυρο. Που μοιράζει και μοιράζεται κρατικό χρήμα και υπηρετεί απαρέγκλιτα τις επιθυμίες μιας μικρής παρασιτικής ελίτ.

Γι’ αυτό λοιπόν ό,τι και να λέει η προπαγάνδα σας, ο χρόνος σας τελειώνει. Οι πολίτες θα σας επιβάλλουν τη δική τους ρήτρα αναπροσαρμογής. Κοινωνικής και πολιτικής.
Μετά τις εκλογές το πάρτι θα τελειώσει.

Θα σταματήσουν να λεηλατούν το βιος των νοικοκυριών δέκα επιχειρηματικοί όμιλοι και τρία μεγάλα funds.

Προλάβετε λοιπόν όσο μπορείτε.

Αλλά να είστε λίγο πιο προσεκτικοί, και να θυμάστε: Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου