Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Σφράγιση και δημοσιοποίηση πρατηρίων που πωλούν νοθευμένα καύσιμα


 Στη σφράγιση των πρατηρίων, που κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα και στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

  • Οι ημέρες σφράγισης, ανάλογα με την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων που θα προκύπτει από τον εργαστηριακό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους, θα είναι: για μέχρι 5.000 λίτρα οι 10 μέρες, για 5.000  -  20.000 λίτρα οι 30 μέρες, για  20.000 -  45.000 λίτρα οι 50 μέρες και για άνω των 45.000 λίτρα οι 90 ημέρες.
  • Στις αυτοκόλλητες ταινίες θα αναγράφεται εμφανώς στα ελληνικά και τα αγγλικά ότι το πρατήριο σφραγίζεται λόγω νοθείας.
  • Τα νοθευμένα καύσιμα θα απαντλούνται υποχρεωτικά με ειδικές διαδικασίες και με δαπάνες του ιδιοκτήτη του πρατηρίου, κατά τη διάρκεια που αυτό θα είναι σφραγισμένο, αλλιώς η εγκατάσταση δεν θα μπορεί να λειτουργεί μετά το πέρας της σφράγισής της.
  • Σημειώνεται ότι  η ΑΑΔΕ, τηρώντας το πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα δημοσιοποιεί στον ιστότοπό της για ένα έτος τα στοιχεία των παραβατών, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου