Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Συντάξεις- Κραυγή αγωνίας συνταξιούχου για την καθυστέρηση έκδοσης της αναπηρικής σύνταξής του : - "Θέλω να ζήσω" - "Δεν με ρωτάνε, αν έχω να ζήσω, για να τα πάρω αναδρομικά".



 

Μεγάλες καθυστερήσεις στις επιτροπές που αξιολογούν τους ωφελούμενους των αναπηρικών συντάξεων καταγγέλλει στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Αλέξανδρος, περιγράφοντας τι έχει συμβεί στον ίδιο.

Όπως λέει, λόγω πανδημίας, οι επιτροπές δεν συγκαλούνται, ενώ υποστηρίζει ότι μειώθηκαν οι υπάλληλοι των επιτροπών και των ταμείων.

Ως εκ τούτου, ο κ. Αλέξανδρος είχε πολλούς μήνες να περάσει τη σχετική επιτροπή, αντιμετωπίζοντας προβλήματα βιωπορισμού.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι τόσα χρόνια που περνάω επιτροπές θα γινόμουν εργατολόγος και συνταξιολόγος» σημείωσε.

Μάλιστα, τόνισε ότι τον ενοχλεί, όταν του λένε ότι θα πάρει τα χρήματα αναδρομικά, κατά τα διαστήματα που περιμένει να περάσει την επιτροπή.

«Δεν με ρωτάνε αν έχω να ζήσω για να τα πάρω αναδρομικά. Και όταν τα πάρω θα τα μοιράσω σε όλα μου τα χρέη και δεν θα μου μείνει τίποτα» είπε.

Και συνέχισε: «Πήρα ένα πόσο μια δίμηνη σύνταξη και έκανα Χριστούγεννα. Διαφορετικά θα έτρωγα μόνο πατάτες βραστές. Η ζωή δεν είναι πατάτες βραστές και μακαρόνια. Επιβιώνεις με αυτά αλλά πρέπει να φας και λίγο κρέας».

Παρότι περνάει επιτροπές από το 2011, η αναπηρική σύνταξη του κ. Αλέξανδρου δεν έχει μονιμοποιηθεί, ενώ όπως λέει, η εκάστοτε επιτροπή, ανεβοκατεβάζει το ποσοστό της αναπηρίας του.

«Θέλω να ζήσω» διατράνωσε ο κ. Αλέξανδρος, ο οποίος όντας ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στη Νοσηλευτική.







πηγή:https://www.megatv.com/2021/01/08/kataggelia-provlimata-vioporismou-dimiourgoun-oi-kathysteriseis-ton-epitropon-gia-tis-anapirikes-syntakseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου