Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Mια ανάσα από την καρδιά της Τρίπολης ο Χαφτάρ ….στα 300μ!!



Mια ανάσα από την καρδιά της Τρίπολης ο Χαφτάρ ….στα 300μ. Ο στρατός τoυ LNA, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαφτάρ, επιβεβαιώνει ότι οι δυνάμεις του απέχουν μόλις 300 μέτρα από τις κύριες περιοχές της πρωτεύουσα της Τρίπολης ενώ τα στρατιωτικά μίντια που συνδέονται με την κυβέρνηση Al-Wefaq το αρνούνται, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις της «διατηρούν ακόμα τις θέσεις τους στις διάφορες περιοχές δυτικά της Τρίπολης. “

«Ο στρατός απέχει από τις κύριες γειτονιές της πρωτεύουσας, της Τρίπολης, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 300 μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού του LNA, ο στρατηγός Ahmed Al-Mismari .Επιβεβαίωσε ότι ο στρατός «έχει προχωρήσει σε νέα και σημαντικά σημεία μέσω των οποίων μπορεί να ολοκληρώσει την επίθεση και να φτάσει στην καρδιά της Τρίπολης για την εξάλειψη των τρομοκρατών και των εξτρεμιστικών πολιτοφυλακών».”Ο στρατός σφίγγει τον έλεγχο σε μεγάλες αποστάσεις στο δρόμο αεροδρομίου και υπάρχουν σημαντικές πρόοδοι στους άξονες του Saladin και είμαστε περίπου 300 μέτρα από τη γειτονιά al-Hadba που βρίσκεται στην καρδιά της Τρίπολης”, πρόσθεσε.
“”Οι ένοπλες δυνάμεις προχωρούν καλά, ενώ τηρούν τους κανόνες δέσμευσης σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών και των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων …πήραν τον έλεγχο των Διοικητηρίων του ΓΕΣ στρατόπεδο Naqlia Camp,γνωστό ως στρατόπεδο Hamza , που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Tripoli” ανέφερε.
“Ο στρατός διασφάλισε τα στρατόπεδα στη συνοικία Saladin όπως το στρατόπεδο Armored και το στρατόπεδο της Αστυνομικής Ακαδημίας,” είπε. ”Οι ερχόμενες ώρες θα αποδείξουν την ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων να εκπληρώσουν επαγγελματικά τις στρατιωτικές τους αποστολές ” τόνισε.
Τα στρατιωτικά μέσα που πρόσκεινται στις δυνάμεις του Haftar επιβεβαίωσαν επίσης ότι o LNA συνεχίζει να ελέγχει τις θέσεις του στο δρόμο του αεροδρομίου, αρνούμενα ότι οι δυνάμεις του Al-Wefaq/ GNA τις είχαν ανακτήσει.
Από την πλευρά του, ο επίσημος εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Γραφείου Πληροφοριών των δυνάμεων της ”κυβέρνησης” Al-Wefaq o Abdul-Malik Al-Madani αρνήθηκε τις εκθέσεις που ανέφεραν οι δυνάμεις τoυ Khalifa Haftar.
Ο Abdul-Malik Al-Madani δήλωσε ότι στα μέτωπα-άξονες στην πρωτεύουσα Τρίπολη υπήρξαν σποραδικές αντιπαραθέσεις, εξηγώντας ότι οι δυνάμεις της κυβέρνησης του Al-Wefaq «διατηρούν ακόμα τις θέσεις τους στις διάφορες περιοχές της δυτικής Τρίπολης».
Η κυβέρνηση του GNA ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση των υπουργών Εξωτερικών της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας και της ΕΕ να επισκεφθούν την Τρίπολη στις 7 Ιανουαρίου.Eίναι η ημέρα κατάθεσης στο τουρκικό κοινοβούλιο σχεδίου νόμου για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.almayadeen , κ.α 28/12/19
Tελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά στις 30 Δεκέμβρη στη Βουλή της Τουρκίας θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο ο Ερντογάν επισπεύδει τις διαδικασίες αλλά προδιαγράφεται ως σίγουρο πως θα στείλει και στρατό..





πηγή:dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου