Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Συντάξεις: Σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ή σταδιακή εξαπάτηση; - Ποιες από τις δύο εισφορές εννοεί ο κ. Πρωθυπουργός; - Πως θα γίνει η κλιμάκωση; - Δείτε το πραγματικό παράδειγμα και το μηνιαίο όφελος!!






   1. Ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή, δήλωσε πως, η κυβέρνηση θα προβεί στη σταδιακή κατάργηση  της εισφοράς αλληλεγγύης.
   2Υπενθυμίζεται ότι:
       α. Η  εισφορά αλληλεγγύης  αλληλεγγύης (ΕΑΣ) είχε επιβληθεί με τον νόμο  3865/10 
      β. Η  ειδική εισφορά αλληλεγγύης  αλληλεγγύης (ΕΕΑΣ) είχε επιβληθεί με τον νόμο  3986/11 και σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να είχε καταργηθεί στις 31-12-2014!!
    γ. Με τον νόμο 4387/2016 οι παραπάνω μειώσεις, στις νέες και επανυπολογισμένες  συντάξεις, εμφανίζονται αθροιστικά  στα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα σύνταξης, από το έτος 2019 και όχι ξεχωριστά όπως εμφανίζονταν μέχρι το 2018! Γιατί όχι ξεχωριστά, μας κρύβουν κάτι;
3. Από τα παραπάνω εμφανίζονται αβίαστα κάποια ερωτήματα, όπως:
    α. Η κατάργηση αφορά και τους δύο νόμους;
    β. Ο υπολογισμός των κρατήσεων υπολογίζονται αθροιστικά ή ξεχωριστά, γιατί αν υπολογίζονται αθροιστικά το ποσό της παρακράτησης μεγαλώνει!!
   γ. Με τι ποσοστά θα γίνει η σταδιακή μείωση;
4. Εάν η σταδιακή μείωση αφορά:
    α. Μόνο την ΕΑΑΣ, τότε το κέρδος  είναι ελάχιστο. Παράδειγμα πραγματικό, με την προϋπόθεση ότι το ποσοστό μείωσης είναι 25%, το μηνιαίο όφελος ανέρχεται στα 2,3 ευρώ! 
   β. Εάν η σταδιακή μείωση αφορά και τους δύο νόμους  το μηνιαίο όφελος ανέρχεται στα 6,35 ευρώ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου