Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

H ISIS Δ.Αφρικής (ISWAP) αποκεφάλισε 11 χριστιανούς ανήμερα τα Χριστούγεννα στη Νιγηρία.




Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Δυτ. Αφρική (ISWAP) διέδωσε την Πέμπτη το βράδυ ένα βίντεο ενός λεπτού δείχνοντας την εκτέλεση 11 ανδρών που τους παρουσιάζει ως χριστιανούς στη ΒΑ Νιγηρία. 11 Χριστιανοί όμηροι σκοτώθηκαν από τρομοκράτες της ISIS στη Νιγηρία την ημέρα των Χριστουγέννων.
Tο Islamic State West African Province (ISWAP) δήλωσε πως σκότωσε τους αιχμαλώτους για να εκδικηθεί για το θάνατο των αρχηγών τους Abu bakr al-Baghdadi και Abul-Hasan Al-Muhajir σε Ιράκ και Συρία.
Στο βίντεο που μεταδόθηκε την Πέμπτη το βράδυ παρουσιάζονται 13 όμηροι οι 10 θεωρείται πως ήταν χριστιανοί και 3 μουσουλμάνοι. Η ISWAP δήλωσε πως χάρισε τη ζωή σε 2 από τους μουσουλμάνους μεταφέρουν τα τοπικά μίντια.
Το βίντεο που γυρίστηκε σε αταυτοποίητο μέρος δείχνει αυτούς τους ανθρώπους με μπανταρισμένα μάτια να εκτελούνται με σφαίρες και μετά να σφαγιάζονται. Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα ο 1 σκοτώθηκε με πυρά οι άλλοι ρίχθηκαν στο έδαφος κι αποκεφαλίστηκαν.
Αυτό είναι ένα “μήνυμα στους χριστιανούς ολόκληρου του κόσμου” καταμεσής της περιόδου Χριστουγέννων ανακοινώνει ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπο.
Η ISIS λέει ότι αιχμαλώτισε τα θύματα της ” κατά τις προηγούμενες εβδομάδες”στο κράτος του Borno,στη ΒΑ Νιγηρία.
To βίντεο είχε ανεβεί στο Telegram..

dimpenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου