Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Υφυπουργός εργασίας: "Θα πάμε σε πρότυπη δίκη στο ΣτΕ, για τις διεκδικήσεις των αναδρομικών." - Γιατί θα προσφύγει στο ΣτΕ και όχι στο Ελεγκτικό Συνέδριο!! - Από πια πηγή θα βρεθούν τα χρήματα για τα αναδρομικά. - Ποιους στοχοποιεί, για να μην πάρουν τα πραγματικά οφειλόμενα αναδρομικά!!








            Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ , "καλημέρα", ο  Υφυπουργός εργασίας κ. Νότης  Μηταράκης, απαντώντας σε ερώτηση του εργατολόγου κ. Δημ. Μπούρλου, δήλωσε αυτολεξεί τα παρακάτω: 


     Ερώτηση: Να πούμε για το τεράστιο ζήτημα, από κάθε άποψη, των διεκδικήσεων των αναδρομικών.  

Αληθεύει ότι για τα αναδρομικά, θα πάτε για πρότυπη δίκη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάποια υπόθεση των διεκδικήσεων; 

     Απάντηση: Κοιτάξτε πρέπει να λύσουμε τελικά ποια είναι αυτά τα δημοσιονομικά θέματα του δημοσίου. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, υπάρχουν αντικρουόμενους αποφάσεις και μεταξύ των ανωτάτων Δικαστηρίων. 

Αυτό που απαιτεί ο κόσμος είναι μέσα στο 2020, πρέπει να υπάρχουν:
     >. 1ον.  Μια ξεκάθαρη εικόνα του τι οφείλεται στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους και
     >. 2ον. Να αρχίσει η καταβολή τους 
Άρα θα εφαρμόσουμε  οτιδήποτε διευκολύνει το να έχουμε μια πλήρη και τελική εικόνα. Δεν μπορεί η ιστορία αυτή να τραβάει για χρόνια και επίσης μέσα στο 2020 μεγάλος στόχος μας είναι ο πόλεμος στους στρατηγικούς κακοπληρωτές του ΕΦΚΑ, για να αυξήσουμε τα έσοδα από τα 35 δις ευρώ που οφείλουνε οι επιχειρήσεις στον ΕΦΚΑ, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε ταχύτερα την αποπληρωμή των αναδρομικών

     Από την παραπάνω δήλωση του κ.Υφυπουργού συμπεραίνονται αβίαστα τόσο τα παρακάτω ερωτήματα  όσο και οι απαντήσεις:
   
     α. Ερώτηση 1η: Γιατί η Κυβέρνηση θα πάει σε πρότυπη δίκη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάποια από τις εκκρεμούσες υποθέσεις  των διεκδικήσεων, από την στιγμή που οι αποφάσεις του ΣτΕ, που εκδόθηκαν το 2014, για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας είναι τελεσίδικες και υποχρεωτικά εκτελεστές; 
        Απάντηση: Περιμένοντας την απόφαση της πρότυπης δίκης, αφενός μεν κερδίζει χρόνο, και δε αφετέρου και σημαντικότερο, επειδή οι τελευταίες πέντε αποφάσεις του ΣτΕ, δείχνουν πως κυβέρνηση και ΣτΕ, πάνε χέρι-χέρι, καθόσον το ΣτΕ ακύρωσε(!!) τις αποφάσεις που είχε εκδώσει το 2015 και η κυβέρνηση πιστεύει πως για τους ίδιους λόγους, θα ακυρώσει και τις αποφάσεις που είχε εκδώσει το 2014 για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας παρ΄, ότι είναι τελεσίδικες και υποχρεωτικά εκτελεστές!
         
Ερώτηση 2η: Γιατί θα προσφεύγει  στο ΣτΕ και όχι στο Ελεγκτικό Συνέδριο;
Απάντηση: Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την ΜΗ υπαγωγή, των ειδικών μισθολογίων, στον ΕΦΚΑ και τον διεκδικούμενο χρόνο και οικονομικό ύψος των αναδρομικών,  έχουν δυσαρεστήσει την κυβέρνηση καθόσον δεν συμπλέουν, με αυτές  του ΣτΕ. 

Ερώτηση 3η: Ποιους στοχοποιεί, η κυβέρνηση;
Απάντηση: Είναι ξεκάθαρο πως στοχοποιεί τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον το οικονομικό τίμημα των αναδρομικών, για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του κράτους, είναι υψηλό και η μη υπαγωγής τους στον ΕΦΚΑ, θα δυσαρεστήσει τους δανειστές, που είχαν επιβάλει στην προηγούμενη κυβέρνηση, τον τρόπο σύνταξης και εφαρμογής του, με το "κόλπο" της προσωπικής διαφοράς! 


  






















http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/kalimera/2019-11-09-06


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου