Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Στις 20 Μαΐου η καταβολή της 13ης σύνταξης



Αντίστροφα μετρούν οι μέρες για την καταβολή της νέας 13ης σύνταξης σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους καθώς όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ ο σχεδιασμός είναι να καταβληθεί στις 20 Μαΐου.
«Θα δουλέψουμε εντατικά για να χορηγηθεί στις 20 Μαΐου. Ακόμη αυτοί που παίρνουν προσωρινή θα πάρουν» τόνισε ο Τάσος Πετρόπουλος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης
Είναι μόνιμο μέτρο και όχι «επίδομα εξαγοράς» ήταν η απάντηση της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στα πυρά της ΝΔ.
«Το μέτρο είναι μόνιμο και θα ενισχύει σε σταθερή και μόνιμη βάση τα εισοδήματα των συνταξιούχων. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αντιλαμβάνεται ποιον προσβάλει όταν μιλάει για επίδομα εξαγοράς, προσβάλει τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους του μόχθου» είπε η Έφη Αχτσιόγλου Υπουργός Εργασίας.
Σκληρή κόντρα και για τις συντάξεις με αφορμή τα στατιστικά στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ για τον Δεκέμβριο του 18 σύμφωνα με τα οποία το μέσο εισόδημα από συντάξεις είναι αυξημένο συγκριτικά με το 14.
Οι συντάξεις «φούσκωσαν» επειδή άλλαξε η μεθοδολογία υπολογισμού υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Δεν αμφισβητούνται τα στοιχεία τονίζει ο Τάσος Πετρόπουλος.
«Λαθροχειρία και στον ΗΛΙΟ αλλοίωσαν την μεθοδολογία υπολογισμού για να αποδείξουν ότι οι συντάξεις επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν» σχολίασε ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής ΝΔ
«Οι χορηγούμενες συντάξεις τροφοδοτούν το σύστημα που αποδίδει τον μέσο όρο. Το Δεκέμβριο του 14 η μέση σύνταξη γήρατος ήταν 953,58 το Δεκέμβριο του ‘18 ήταν 973,34» απάντησε ο Τάσος Πετρόπουλος υφυπουργός Εργασίας.
Αντιπαράθεση και για τις εκκρεμείς συντάξεις. Συνολικά 96 χιλιάδες είναι οι συντάξεις και τα εφάπαξ σε εκκρεμότητα απαντά το Υπουργείο Εργασίας με αφορμή δημοσιεύματα για δήθεν 200 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές στο συρτάρι και φρένο στην έκδοση νέων συντάξεων προκειμένου να εμφανίζονται πλεονάσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου