Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Περισσότερες από 45.000 οι «αόρατες» συντάξεις!!!



Το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται ότι χιλιάδες αιτήσεις δεν προσμετρώνται στις επίσημες λίστες
Ρεπορτάζ
Νάσος Χατζητσάκος
Στην παραδοχή ότι περισσότερες από 45.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι «αόρατες» (!), δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο αριθμό των εκκρεμών αιτημάτων κύριας σύνταξης, προχώρησε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ της «δημοκρατίας».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, από τη μια πλευρά επαναλαμβάνεται ότι «καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων και καμία αίτηση δεν έχει διαγραφεί» και, από την άλλη, πρώτη φορά υπάρχει η παραδοχή ότι στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης δεν προσμετρώνται οι διεθνείς συντάξεις, καθώς και οι αιτήσεις για τις οποίες δεν δύναται να εκδοθούν συντάξεις, για λόγους που οφείλονται σε ευθύνη των ασφαλισμένων (για παράδειγμα, ελλιπή δικαιολογητικά).

Σημειώνεται ότι το θέμα των «αόρατων» εκκρεμών αιτημάτων, το οποίο ήρθε ξανά στην επικαιρότητα πρόσφατα μετά τις σχετικές καταγγελίες του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Βρούτση, είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 14 Οκτωβρίου 2018, μέσα από τη συνέντευξη του προέδρου της
ΠΟΠΟΚΠ Αντώνη Κουρούκλη και τα σχετικά ρεπορτάζ που ακολούθησαν.

Οπως, πλέον, παραδέχεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (χωρίς, φυσικά, να αναφέρεται σε αριθμούς), περίπου 30.000 συνταξιοδοτικές αιτήσεις δεν περιλαμβάνονται στις επίσημες λίστες επειδή χαρακτηρίζονται «μη ελαστικές ληξιπρόθεσμες». Στα εκκρεμή αιτήματα δεν φαίνονται και όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί τους τελευταίους τρεις μήνες (εκτιμάται ότι ανά τρίμηνο κατατίθενται περίπου 15.000 αιτήματα).

Από το υπουργείο, επίσης, δεν διευκρινίζεται πώς, ποιος και για ποιον λόγο αποφάσισε να εξαιρούνται από τις επίσημες λίστες των εκκρεμών αιτήσεων που εμπίπτουν στις προηγούμενες περιπτώσεις ούτε και αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση ο συνολικός -επίσημος και μη- αριθμός του συνόλου των αδιεκπεραίωτων αιτημάτων.

πηγή:dimokratianews.gr/content/98435/perissoteres-apo-45000-oi-aorates-syntaxeis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου