Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Υπογραφές ντροπής από τριτοκλασάτους δήθεν διανοουμένους





Δύο λίστες της ντροπής με «φωτισμένους» υπερασπιστές της Συμφωνίας-προδοσίας των Πρεσπών κυκλοφόρησαν χθες, την ώρα που συζητούνταν στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση ρίχνει «μαχαιριά» στη Μακεδονία
Μεταξύ των 372 ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας φιγουράρουν τα ονόματα συριζαίων, νυν και πρώην βουλευτών, συνεργατών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, εθνομηδενιστών, συγγενών υπουργών, δημοσιογράφων των «κομματικών» μέσων, ακόμη και ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. 
Οι υπερασπιστές δε της Συμφωνίας των Πρεσπών φαίνεται ότι δεν μπορούσαν να βρουν αρκετούς «προθύμους» να υπογράψουν στις λίστες και καταγράφηκαν ακόμη και... διπλοεγγραφές. Ενα από αυτά τα παραδείγματα είναι ο Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Κατά τα άλλα, υπογράφει ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, η πρώην βουλευτής Βασιλική Κατριβάνου, η κόρη του υπουργού Οικονομίας και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ρηνιώ Δραγασάκη, η Ευγενία Λουπάκη, δημοσιογράφος και πρώην σύζυγος συνεργάτη του πρωθυπουργού, ένας άλλος δημοσιογράφος που απασχολείται στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, και η Πόλυ Κρημνιώτη, δημοσιογράφος της «Αυγής». Μία άλλη περίπτωση που ξεχωρίζει είναι αυτή της Πάολα Ρεβενιώτη, που δηλώνει «Ελληνίδα εργάτρια του σεξ, τρανς γυναίκα, εκδότρια, ποιήτρια και πρωτοπόρα του ελληνικού ΛΟΑΤ κινήματος».
Και ο γνωστός Λιάκος
Αφήσαμε τελευταίο τον Αντώνη Λιάκο, σύζυγο της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά. Ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι η Γενοκτονία των Ποντίων ήταν «ένα πυροτέχνημα που αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του ’90», δεν έχει διστάσει να παρομοιάσει τους Μακεδονομάχους με τους τζιχαντιστές στη Συρία, μιλώντας για «εγκλήματα κατά αμάχων», ενώ, συνοδεύοντας τη σύζυγό του στη Βόρεια Ηπειρο την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, έσπευσε να δηλώσει: «Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό με έγερση ή κατέβασμα ελληνικής σημαίας».
Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα «μπουμπούκια», που υπογράφουν στις δύο λίστες, θέλοντας να δείξουν ότι υπάρχει ρεύμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Αλ. Τσίπρας δε με ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε «τη φωνή των ανθρώπων του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών» το «καλύτερο μήνυμα της Ελλάδας που οραματιζόμαστε».

https://www.dimokratianews.gr/content/95409/ypografes-ntropis-apo-tritoklasatoys-dithen-dianooymenoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου