Τρίτη 29 Μαΐου 2018

«Μείωση συντάξεων και με τη Ν.Δ.»!




Περίεργες δηλώσεις από τον Αδωνι, ενώ ο Κυριάκος υποσχόταν ψαλίδι στον ΕΝΦΙΑ αλλά και στη φορολογία
Την ώρα που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και φόρων, ο Αδωνις Γεωργιάδης, που ήταν πιστός των Μνημονίων, αποφάσιζε να δηλώσει ότι τα Μνημόνια δεν είναι ευαγγέλιο, τονίζοντας όμως ότι το κόψιμο των συντάξεων θα ισχύσει και στην περίπτωση που η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, προσδιορίζοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών ως τις «μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο από τη μία και τον λαϊκισμό από την άλλη», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αγαπάει πάρα πολύ την καρέκλα» και ότι «απελπισμένος, βλέποντας την επώδυνη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, προσπαθεί να διχάσει τους πολίτες». 

Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει εντός διετίας τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και θα περιορίσει τον φόρο στα μερίσματα. Στόχος του, όπως είπε, είναι να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας και μετά να συζητήσει με τους δανειστές, «προσπαθώντας να τους πείσω ότι αυτά τα πλεονάσματα είναι πολύ υψηλά».

Σχετικά με τη δράση του Ρουβίκωνα, είπε: «Δεν είμαι διατεθειμένος να τους αφήσω να συνεχίσουν τη δράση τους. Θα εξετάσω όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου, ακόμα και αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα». 

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, υπογράμμισε: «Εκλέχτηκα πρόεδρος με ξεκάθαρη εντολή να αλλάξουμε τα πράγματα. Κρατάμε τα καλά, την ιστορία μας και αλλάζουμε. Δεν δέχομαι κανέναν περιορισμό από κανένα στέλεχος, ακόμα και μεγαλοστέλεχος». Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. 
Μετά τις κάλπες, όπως είπε, θα απευθύνει γενικό προσκλητήριο δυνάμεων, ακόμα και αυτοδύναμη να είναι η Νέα Δημοκρατία, και θα προσπαθήσει να διαμορφώσει μια ευρύτερη σύγκλιση δυνάμεων.

Ερωτηθείς για τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του, απάντησε: «Λυπάμαι που το Μαξίμου προχωρά σε αυτές τις χυδαίες συστηματικές επιθέσεις. Είναι προσβλητικές για κάποιον που έχει επιτυχημένη επαγγελματική πορεία για χρόνια. Δεν θα τους ακολουθήσω».
Αντίδραση Μαξίμου για Μνημόνια και Λαμπράκη
«Το αντικοινωνικό μένος του κυρίου Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο Μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί, το ξέραμε» ήταν το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με τη συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ., συνεχίζοντας: 
«Αυτό που δεν ξέραμε, όμως, είναι ότι αγνοεί ποιος δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοιά του είναι ανατριχιαστική, ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της Δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης» τόνισε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Πολύ κακό για το τίποτα! Η χιλιοπαιγμένη κασέτα του κ. Μητσοτάκη για μείωση του Δημοσίου και μειώσεις φόρων δεν άντεξε για πολύ. Όσο κι αν προσπάθησε πολύ να κρυφτεί στα κρίσιμα ερωτήματα που του τέθηκαν, όπως για τις απολύσεις στο Δημόσιο και το ζήτημα των Σκοπίων, δεν τα κατάφερε. 
Τις απολύσεις που θέλει να κάνει τις βάφτισε… μετακινήσεις υπαλλήλων! Είναι αμφίβολο αν τον πίστεψε κανείς. 
Είναι θλιβερό, επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει δημόσια ότι είναι ανέφικτο η ονομασία του γειτονικού κράτους να μην περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”! 
Ως εκ τούτου, εύλογα προκύπτει το ερώτημα τι ακριβώς θα διαπραγματευόταν στην υποθετική περίπτωση που καλούνταν να διαχειριστεί αυτό το θέμα;
πηγή:http://www.dimokratianews.gr/content/86598/meiosi-syntaxeon-kai-me-ti-nd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου