Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ε.Α.Α.Σ: Εκδήλωση Μάχης Λιτοχώρου






 Πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2018 το ετήσιο μνημόσυνο  υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των Χωροφυλάκων και των Στρατιωτών ,που έπεσαν υπέρ Πατρίδος στον Σταθμό Χωροφυλακής  κατά την ομώνυμη Μάχη τού Λιτοχώρου (30 προς 31 Μαρτίου 1946, ημέρα Εθνικών Εκλογών) . 
Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής το μέλος του ΔΣ της Ε.Α.Α.Σ.  Αστυν.Υδντής (ΕΛ-ΑΣ) ε.α. Χρίστος Ντούφας    και πλήθος μελών της Ε.Α.Α.Σ από διάφορα Παραρτήματα.   
Με την συμμετοχή συγγενών των θυμάτων της Μάχης του Λιτοχώρου, αποστράτων αλλά και κατοίκων της περιοχής, τελέστηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εννέα Χωροφυλάκων και των τριών Στρατιωτών, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Επιμνημόσυνης Δέησης τελέστηκε Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων, στο Πάρκο Λιτοχώρου, όπου έγιναν χαιρετισμοί , ομιλίες και κατάθεση στεφάνων από τους διαφόρους εκπροσώπους.
Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής , απηύθυνε  χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε :  
 «Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για την Πατρίδα, την Πίστη και τη Δημοκρατία. Είμαστε εδώ, ευλαβικοί προσκυνητές και όχι για να αναμοχλεύσουμε πάθη και μίση του παρελθόντος, όπως θέλουν κάποιοι να λένε. 
Είμαστε εδώ για μια σεμνή τελετή, να αποτίσουμε φόρο τιμής αλλά και για να μην ξεχνούν οι επόμενες γενιές. Είμαστε εδώ, γιατί το οφείλουμε, για να μαθαίνουν οι νέοι το τί δώσαν κάποιοι για να υπάρχει αυτή η Πατρίδα, Ελεύθερη και Δημοκρατική. 
…Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας, δύο συνάδελφοί μας των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι για 18η ημέρα όμηροι στις τουρκικές φυλακές τού Ερντογάν. Δεν τους ξεχνάμε. Όπως και δεν ξεχνάμε τους αθάνατους νεκρούς μας. Τιμή και Δόξα σ’ αυτούς!
 Ζήτω ο Ελληνικός Στρατός! Ζήτω η Ελληνική Αστυνομία! Οι νεκροί μας, Αθάνατοι»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου