Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Συντάξεις: Καταθέτουμε αγωγές και διεκδικούμε το 100% των δικαιουμένων και όχι τον εμπαιγμό και την αλχημεία της προηγούμενης κατά 50% μερικής αποκατάστασης






   
    1.  Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης - συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου, αποφασίστηκε ομόφωνα, από τους συμμετέχοντες συναδέλφους, να προβούμε σε κατάθεση αγωγής στο  ΙΙΙ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να διεκδικήσουμε την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, καθώς και την επιστροφή των αναδρομικών επειδή:

         α. Ο  ν. 4093/2012, με τον οποίο επιβλήθηκαν οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις  των ε.ε. και ε.α στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Ενστόλων,  κρίθηκε τελεσίδικα αντισυνταγματικός με τις 2192-2194 αποφάσεις από την ολομέλεια του ΣτΕ. 

         β. Ο ν. 4307/2014 με τον οποίο η προηγούμενη συγκυβέρνηση  προέβη στην μερική, κατά 50% αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ε.ε. και ε.α στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Ενστόλων, ακυρώθηκε από την   Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τις υπ΄ αριθμ. 1125-1128/2016 αποφάσεις της. 

          γ. Η μερική και κατά 50% αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, ήταν στην κυριολεξία ψίχουλα,  καθόσον ο ν. 4093/2012 όχι μόνο δεν ακυρώθηκε, όπως όφειλε να έχει πράξει η προηγούμενη Συγκυβέρνηση, αλλά συνέβη το αντίθετο, καθόσον  ο εν λόγω  νόμος παρέμεινε στις μειώσεις των συντάξεων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί έτι περαιτέρω!

     2. Η κατάθεση της αγωγής θα γίνει ως εξής:
         
          α. Αρχικά θα πραγματοποιηθεί  η κατάθεση αιτήσεως στο ΓΛΚ, μόνο για την αναζήτηση των χρηματικών ποσών (χωρίς αίτημα για αναπροσαρμογής συντάξεως) 

          β. Στη συνέχεια  η κατάθεση αγωγής στο ΙΙΙ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

     3. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην κατάθεση αγωγής, μπορούν:
          α. Να προσέρχονται στο Γραφείο του παραρτήματος για την παραλαβή της αίτησης 
           β. Να αποστέλλουμε αίτηση με Fax ή e-mail.

    4.  Την εβδομάδα μετά το Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, για περισσότερη ενημέρωση και συζήτηση. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου