Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ/ Tούρκος υπ. Εσωτερικών: "Η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε τον Έλληνα Υπ.Άμυνας να προσεγγίσει τα Ίμια."







 »Η τουρκική ακτοφυλακή απαγόρευσε στον έλληνα Υπ.Άμυνας Πάνο Καμμένο να προσεγγίσει τις τουρκικές βραχονησίδες Kardak στο Αιγαίο.
 Ο Έλληνας υπουργός επέβαινε σε πολεμικό πλοίο » αναφέρει προκλητικά το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.Και προσθέτει ότι ο τούρκος υπ. Εσωτερικών δήλωσε σε ανακοινωθέν ότι ο Kammenos ήθελε να πάει στην περιοχή  του « Kardak » για να καταθέσει ένα στεφάνι αλλά οι δυνάμεις της τουρκικής ακτοφυλακής τον εμπόδισαν. Η ελληνική αντιπροσωπεία κατά την εκδοχή των τούρκων εγκατέλειψε τα τουρκικά χωρικά ύδατα μετά από προειδοποιήσεις χωρίς να υπάρξει ένταση.
La Turquie interdit à un ministre grec de s’approcher des îles Kardak

 »Ρίψη στεφάνου στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τιμώντας τους πεσόντες Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.
Ο κ. Καμμένος έριξε το στεφάνι στη θάλασσα από το κατάστρωμα της κανονιοφόρου «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» » αναφέρει από την πλευρά του ο ελληνικός τύπος μεταφέροντας ανακοινωθέν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τόσο στο site του ελληνικού υπουργείου όσο και στο λογαριασμό του έλληνα υπουργού δεν υπάρχει η παραμικρή απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς.
πηγή:dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου