Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Αν δεν ξεφορτωθείτε τα ρουσφέτια, δεν γλιτώνετε από το έλλειμμα


Ποια ρουσφέτια μπορούν να κάνουν τώρα οι βουλευτές






Ο απερχόμενος πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο κάλεσε την Ελλάδα να… εγκαταλείψει τα ρουσφέτια. Και φυσικά να μειώσει τους παχυλούς μισθούς όσων διορίστηκαν με (πολιτικό) «δόντι».
«Πώς προέκυψε το δημοσιονομικό έλλειμμα 16% του ΑΕΠ; Προέκυψε προσφέροντας σε ομάδες ειδικών συμφερόντων υπερβολικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», λέει ο Βίζερ και σπεύδει να συμπληρώσει πως… «δεν είμαι σίγουρος αν ήταν δουλειές».

Τελειώστε με τα… ρουσφέτια

Μοιραία, σύμφωνα με τον Βίζερ, για να μειωθεί το έλλειμμα «πρέπει να εξετάσετε εκείνους τους τομείς της οικονομίας στους οποίους έχουν προσληφθεί άνθρωποι για πολιτικούς λόγους. Εάν κοιτάξετε τους μισθούς στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο, υπάρχουν εργαζόμενοι εξαιρετικά κακώς αμειβόμενοι και κάποιοι άλλοι σε πολύ προστατευμένους τομείς, που ήταν εξαιρετικά υψηλόμισθοι, χωρίς άλλο λόγο παρά την πολιτική υποστήριξη. Εάν δεν το ξεφορτωθείτε όλο αυτό, ποτέ δεν θα ξεφορτωθείτε το έλλειμμα (…) Πρέπει να απαλλαγείτε από τα στοιχεία που έφεραν τις ανισορροπίες στην ελληνική οικονομία για να απαλλαγείτε από το έλλειμμα».

Η ελάφρυνση χρέους

«Είναι ιδιαίτερα ενδεδειγμένο και πολύ πιθανό η Ελλάδα να πάρει επαρκή ελάφρυνση του χρέους», είπε επίσης ο Τόμας Βίζερ.
Στο ερώτημα για την πιστωτική γραμμή, δίνει μια πολύ χαρακτηριστική απάντηση: «εάν κάποιος πει ότι δεν θέλει χριστουγεννιάτικα δώρα, τότε κανείς δεν πρόκειται να σκεφτεί να του πάρει δώρα» λέει και εξηγεί ότι εάν δεν κατατεθεί σχετικό αίτημα, δεν υπάρχει και συζήτηση.
Ο απερχόμενος πρόεδρος του EWG χαρακτήρισε «εξαιρετικά αφελείς» τις προβλέψεις για 50 δισ., έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και «ιδιαίτερα επιθυμητή» τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


* Ο επικεφαλής του Euroworking Group μίλησε στις δημοσιογράφους Μαρία Αρώνη και Χριστίνα Βασιλάκη, για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
https://www.newsit.gr/oikonomia/vizer-den-ksefortotheite-ta-rousfetia-den-glitonete-apo-elleimma/2364889/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου