Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Αποκάλυψη Τώρα: Ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων ;;

 







Κανένα πολιτικό κόμμα δεν απάντησε στο κάλεσμα του ΥΕΘΑ,  για δέσμευση, όταν την διάρκεια της ομιλίας του, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Αντιτορπιλικό «Βέλος» και το Κίνημα του Ναυτικού, ο ΥΠΕΘΑ ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα εξής:
   "Δέσμευση όλων μας είναι με τη βοήθεια - επαναλαμβάνω - όλων των κομμάτων, να συνεχιστεί και να αποκατασταθεί πλήρως η οικονομική πίεση την οποία εδέχθησαν τα εν ενεργεία, αλλά και τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης."
   
    Η δήλωση αυτή εκτιμάται ότι, δε έγινε τυχαία και αυτό γιατί, είναι γνωστό άλλωστε πως η Ελλάδα, βρίσκεται υπό την οικονομική επιτροπεία των δανειστών, που έχουν, τον απόλυτο έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής, δηλαδή και με απλά λόγια, η σημερινή συγκυβέρνηση δεν μπορεί να προβεί από μόνη της, εάν δεν εγκρίνουν οι δανειστές, στην επαναφορά των μισθών και των συντάξεων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 όπως διέτασσε η υπ΄ αριθ. 2192 απόφαση του ΣτΕ. 
Θα είναι όμως τελείως διαφορετική η αντίδραση των δανειστών, όταν σύσσωμο το Ελληνικό κοινοβούλιο απαιτήσει την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, την στιγμή μάλιστα που δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός προϋπολογισμός, καθόσον, όπως έχουν δηλώσει, κατ΄επανάληψη ο ΥΕθΑ και ο ΑΝΥΕΘΑ, το ΥΠΕΘΑ, έχει την δυνατότητα, να καλύψει το οικονομικό κόστος, της πλήρους αποκατάστασης, των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι της μερικής και κατακρεουργημένης αποκατάστασης,που έπραξε η προηγούμενη συγκυβέρνηση.
   
   Είναι επίσης χρυσή ευκαιρία, για τα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, να αποδείξουν ότι, αφενός μεν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά και όχι στα λόγια,για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αφετέρου δε να αποδείξουν την κοροϊδία τόσο του ΥΕΘΑ όσο και του ΑΝΥΕΘΑ, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια. 

   Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν, ήρθε η ώρα, για όλα τα κόμματα,να γίνουν στρατηγικοί σύμμαχοι και να αποδείξουν, αποκαλύπτοντας  τις πραγματικές τους προθέσεις, με στοιχεία αριθμούς και ημερομηνίες και όχι με αοριστίες, υπεκφυγές και ευχές,του τύπου: 
  ."επιβάλλεται να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ" 
  ." πρώτη μας προτεραιότητα η κατάθεση νέου αξιοπρεπούς μισθολογίου" 
  ."όταν οι δημοσιονομικοί στόχοι το επιτρέψουν, θα επιστρέψουμε τα αναδρομικά" 
  ."διαχρονικά είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διαπίστωσα ότι έχετε οργή γιατί σας κοροϊδεύουν"  
  ."Η απόφαση και δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα αποκαταστήσουμε μέσω των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τις μισθολογικές αδικίες υλοποιείται...." ,"  
  ."το ειδικό μισθολόγιο είναι κόκκινη γραμμή για μας".

  Επειδή όμως οι 300 της Βουλής, είναι ενωμένοι και ψηφίζουν ομόφωνα και χωρίς επερωτήσεις και ενδοιασμούς, ΜΟΝΟ όταν πρόκειται για το δικό τους καλό και για τις δικές τους 
μισθολογικές αποδοχές.

 Επειδή με την δουλική συμπεριφορά μας, έχουμε δώσει την σιγουριά στα κόμματα να πιστεύουν, ότι είμαστε δεδομένοι και υποταγμένοι στα δικά τους συμφέροντα.

 Επειδή στην Πατρίδα μας, τα κομματικά πολιτικά συμφέροντα, είναι πάνω από την εφαρμογή των  αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων και του Συντάγματος.

 Επειδή οι πολιτικοί  μας πιστεύουν ακόμη ότι, "το τάξιμο δεν χαλάει τα κόμματα, το δόσιμο χαλάει", καθώς συνεχίζουμε να είμαστε, αφελείς, ευκολόπιστοι και αμνήμονες.

  Είναι σίγουρο ότι, κανένα από τα κόμματα της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν θα δεσμευθεί, να συνταχθεί στον αγώνα, για να εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του ΣτΕ και να αποκατασταθούν πλήρως τα ε.ε, και ε.α. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό γιατί πιστεύουν πως θα έχουν σοβαρό πολιτικό κόστος και ιδίως η προηγούμενη συγκυβέρνηση, καθόσον είναι η φυσική αυτουργός των παράνομων, στοχευμένων και αντισυνταγματικών  εξοντωτικών μειώσεων που επέβαλαν στους μισθούς και τις συντάξεις και τις βιώνουμε επώδυνα μέχρι σήμερα. Βέβαια το θρίλερ των μειώσεων, θα συνεχίσει ακάθεκτο την πορεία του, ιδίως από το 2019 και με οποιαδήποτε κόμμα βρίσκεται στην εξουσία.

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου