Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Με Αρετή και Τόλμη: Συγκλονίζει ο γιος του Λοχία Δημήτριου Ίτσιου, που σταμάτησε τη επέλαση των ναζί, στο θρυλικό πολυβολείο Π8. (ΒΙΝΤΕΟ)



Συγκλονίζει ο γιος του ήρωα Λοχία Ίτσιου - ΒΙΝΤΕΟ


 

     Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που υπηρέτησα στο 605 Τάγμα Προκαλύψεως, με την ονομασία  "Στρατόπεδο Ιτσιος", στα Άνω Πορόϊα Σερρών, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και πολέμησε ο ήρωας Λοχίας Δημήτριος Ίτσιος. 

    Γνωρίζω πολύ καλά το φυλάκιο της ομορφοπλαγιάς και το θρυλικό πολυβολείο Π8, όπου αντιστάθηκε μέχρις εσχάτων, αρνούμενος να παραδοθεί, προκαλώντας στους Γερμανούς, μεγάλες απώλειες (άνω των 200 ανδρών).


   Κάθε χρόνο στις 06 Απριλίου η Μονάδα, (τώρα έχει κλείσει) προέβαινε στην πραγματοποίηση εκδήλωσης προς απότιση φόρου τιμής και μνήμης, στον Λοχία Ίτσιο και τους άνδρες του, στο φυλάκιο της ομορφοπλαγιάς και επί του πολυβολείου Π8.



   Ο λοχίας Δημήτριος Ίτσιος ήταν έφεδρος υπαξιωματικός του Ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα. Επικεφαλής ολιγάριθμων ανδρών αντιστάθηκε μέχρις εσχάτων και με το πολυβολείο του προκάλεσε μεγάλες απώλειες στον εχθρό.

  
   Ο γιος του ήρωα λοχία Ίτσιου συγκλονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη". Προκαλεί συγκίνηση μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίον ο πατέρας του σταμάτησε την επέλαση των ναζί στο θρυλικό πολυβολείο Π8.
Στην εκπομπή που θα μεταδοθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 11:30 από την ΕΡΤ 1 μεταξύ άλλων θεμάτων περιλαμβάνει επίσης:
-"Απόβαση" στρατιωτικών γιατρών στην Σαμοθράκη όπου εξετάζουν τους κατοίκους.
-Εντυπωσιακή άσκηση του μηχανικού με την κατασκευή πλωτών γεφυρών πάνω από τις οποίες μπορούν να περάσουν άρματα μάχης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου