Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013


ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ


            Όταν το 390 π.χ. ο βασιλιάς των Γαλατών Βρέννος κατέλαβε την Ρώμη, απαίτησε από τους ηττημένους Ρωμαίους 1000 λίβρες χρυσού για να μην κάψει την Ρώμη. Έντρομοι οι Ρωμαίοι άρχισαν να συγκεντρώνουν τον χρυσό. Ο Βρέννος όμως ζύγισε με τα δικά του σταθμά τα οποία δεν συμφωνούσαν με τα ρωμαϊκά και έβγαλαν την ποσότητα μικρότερη. Όταν οι Ρωμαίοι άρχισαν να παραπονιούνται ο Βρέννος οργισμένος πέταξε το σπαθί του πάνω στη ζυγαριά κάνοντας τα δικά του σταθμά βαρύτερα αναφωνώντας τη φράση vae victis (ουαί τοις ηττημένοις).
            ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;   Οι Ρωμαίοι είμαστε εμείς αλλά σε πολύ χειρότερη μορφή, γιατί δεν δώσαμε ούτε καν μια μάχη (με εξαίρεση το ΔΣ της ΕΑΑΣ και κάποιες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις),δειλιάσαμε, κρυφτήκαμε, λιποτακτήσαμε, ο Βρέννος είναι οι κυβερνώντες οι οποίοι επιδόθηκαν σ’ έναν ανελέητο σφαγιασμό  των μισθών και συντάξεων των ε.ε. και ε.α. συναδέλφων και αφού δεν συνάντησαν καμία απολύτως αντίσταση και αφού κατάλαβαν ότι γίναμε έρμαιο στις αρπακτικές επιβουλές τους, αφού μας ανάγκασαν να υπακούσουμε στα προστάγματά τους, τους άνοιξε περισσότερο η όρεξη για περισσότερο «αίμα», για περισσότερους «νεκρούς» και φτάσαμε στο σημείο η πραγματικότητα να ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία.
            Στη συνέχεια της ιστορίας, οι Ρωμαίοι ανασυντάχθηκαν και με επικεφαλής τον Μάρκο Φούριο Καμμίλο σύναψαν σπουδαία μάχη κατά την οποία οι Γαλάτες διαλύθηκαν και ελάχιστοι απ’ αυτούς διασώθηκαν.
            ΑΛΗΘΕΙΑ εμείς πότε θα ανασυνταχθούμε; Πότε θα αναλάβουμε πραγματική δράση; Ως πότε θα βιώνουμε την αβίωτη ζωή που μας έχουν επιβάλει; Ως πότε θα ικετεύουμε;            
            ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΜΕ
- Να λογοδοτήσουν ΑΜΕΣΑ όσοι συμμετείχαν στην καταστροφή μας.
- Να μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα.
- Να μας φέρουν πίσω την ελπίδα.
- Να μας φέρουν πίσω το μέλλον των παιδιών μας
- Να μας φέρουν πίσω ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.
- Να μας φέρουν πίσω ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
            Η σκληρή αλήθεια λέει ότι την ιστορία την γράφουν οι ΝΙΚΗΤΕΣ και εμείς μέχρι τώρα δεχόμαστε μόνο ήττες. Πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες και τα μέσα να νικήσουμε αρκεί να εφαρμόσουμε το
ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

                                                           Σχης (ΠΖ) ε.α. Αλέξανδρος Παναγής
                                                    Πρόεδρος ΤΣ ΕΑΑΣ Παραρτήματος Ν. Αρτας      





Χειριστής : Τχης (ΔΒ) ε.α. Καλογήρου Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου