Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Συντάξεις: Απαιτούμε την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου - Διεκδικούμε το 100% των δικαιουμένων και όχι τον εμπαιγμό και την αλχημεία της προηγούμενης κατά 50% μερικής αποκατάστασης


 1.  Με αφορμή: 

         
         α. Την δήλωση που έκανε ο ΥΕΘΑ , κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο ΥΠΕΘΑ, λέγοντας ότι: "  θέλω τέλος να σας ενημερώσω ότι οι υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως κυβέρνηση - και εγώ ως Υπουργός από την ανάληψη των καθηκόντων μου - απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με το μισθολογικό, θα ικανοποιηθούν. Είμαστε σε συνεννόηση αυτή τη στιγμή με τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο και πιστεύω ότι μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε και επίσημα" 
        
          β.  Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει πιστά(!!) τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επαναφέροντας τους  μισθούς και τις συντάξεις, στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, καθώς και στην επιστροφή  των υπολοίπων αναδρομικών,  με την κοροϊδευτική  μέθοδο της  προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), καθόσον αναγνωρίζει πως, με τον ν. 4307/2014, μας  χορηγήθηκε, η μερική και κατά 50% αποκατάσταση των μισθών και  συντάξεων και των δικαιουμένων αναδρομικών.

    2. Υπενθυμίζουμε, στους σημερινούς κυβερνώντες πως:

         α. Ο  ν. 4093/2012, με τον οποίο επιβλήθηκαν οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις  των ε.ε. και ε.α στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Ενστόλων,  κρίθηκε τελεσίδικα αντισυνταγματικός με τις 2192-2194 αποφάσεις από την ολομέλεια του ΣτΕ. 

         β. Ο ν. 4307/2014 με τον οποίο η προηγούμενη συγκυβέρνηση  προέβη στην μερική, κατά 50% αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ε.ε. και ε.α στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Ενστόλων, ακυρώθηκε από την   Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τις υπ΄ αριθμ. 1125-1128/2016 αποφάσεις της. 

         γ. Η μερική και κατά 50% αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, ήταν στην κυριολεξία ψίχουλα,  καθόσον ο ν. 4093/2012 όχι μόνο δεν ακυρώθηκε, όπως όφειλε να έχει πράξει η προηγούμενη Συγκυβέρνηση, αλλά συνέβη το αντίθετο, καθόσον  ο εν λόγω  νόμος παρέμεινε ενεργός στον υπολογισμό των συντάξεων, με αποτέλεσμα να αυξηθούν περισσότερο οι μνημονιακές μειώσεις  και κρατήσεις !!


    3. Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα, δικαιώνουν στο 100% τους συναδέλφους που είχαν υποβάλει πρώτοι τις αγωγές και εφέσεις - αγωγές, με την διαφορά ότι το ποσό που επιδικάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο, φορολογείται και πάλι !! 

   4. Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε, από την κυβέρνηση, την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου
.