Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Φονικός Εθνικισμός - Λένε πώς μπορεί να κρύψεις την αλήθεια. - Όχι όμως να την εξαφανίσεις! - Η Γενοκτονία Ελλήνων και Αρμενίων που ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ οι Τούρκοι έγινε ταινία! - Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, με Ελληνικούς υπότιτλους



Λένε πώς μπορεί να κρύψεις την αλήθεια.
Όχι όμως να την εξαφανίσεις!
Το Τουρκικό κατεστημένο, προσπάθησε, να συγκαλύψει, σαν την γάτα τις ακαθαρσίες της, τόσο την γενοκτονία των Αρμενίων, όσο και των Ελλήνων , αλλά και των Ασυρρίων.
Την ΤΡΙΠΛΗ δηλαδή γενοκτονία, που ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ με εντολές του ΑΡΧΗΓΟΥ του μοντέρνου Τουρκικού κράτους, του Κεμάλ.
Όχι, για να διασώσει τον Τουρκικό λαό. Δεν χρειάζονταν να κάνει ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ για να διασωθεί.
Αλλά για να βγάλει εκείνο που κρύβονταν, από γέννησης, στην ψυχή των οραματιστών του Τουρκικού κράτους, την παλιανθρωπιά, το μίσος ανθρώπου σε άνθρωπο, την δίψα για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.
Οι Γενοκτονίες που διέταξε ο ηγέτης του νέου Τουρκικού κράτους, ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΕΜΑΛ  αποτέλεσαν το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ, για τις ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ που αργότερα θα εκτελούσε ένας άλλος παρανοϊκός ηγέτης, ο αδόλφος Χίτλερ.
Οι γενοκτονίες της Τουρκίας λοιπόν, έναντι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, του ΑΡΜΕΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ και του ΑΣΥΡΡΙΑΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, αποτελούν την ΠΡΩΤΗ παγκόσμια εφαρμογή ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, και αποτελούν το υπόδειγμα , με το οποίο έγινε η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, των ΣΛΑΒΩΝ, και των υπόλοιπων λαών, από την ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
Γι αυτό, το φοβερό αυτό ντοκουμέντο, αποτελεί την ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, στην υπηρεσία όχι μόνο του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, αλλά και κατ ουσίαν όλης της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, όλων των εποχών.
Διότι θα μας διδάξει, όχι μόνο την ιστορία, αλλά θα μας επιτρέψει να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.
Επιπλέον, πρέπει να αποτελέσει την βάση, για τη δημιουργία παγκόσμιας μέρας αναγνώρισης της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ώστε κάθε ΧΡΟΝΟ να θυμόμαστε εμείς και τα εγγόνια μας, τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των ΤΟΥΡΚΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, ώστε η Τουρκικη ηγεσία να ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ για τα εγκλήματά της από τον Ελληνικό, τον Αρμένικο, και Ασυρριακό λαό.
Έμπρακτα να αναγνωρίσει παγκόσμια ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, να στήσει ΜΝΗΜΕΙΑ που να φανερώνουν τη μεταμέλεια της, να καταθέτει στεφάνια σε αυτά τα μνημεία, ώστε τετοια ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, οι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ,  να μην επαναληφθούν ξανά!

Ποιοι δημιούργησαν την ταινία ‘Φονικός Εθνικισμός’

Η παραγωγή της ταινίας, η οποία είναι αγγλόφωνη και στοχεύει να προβληθεί σε κοινό δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ώστε να μάθει ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ την ιστορική αλήθεια, δεν αποτέλεσε μια εύκολη παραγωγή.
Συνεργάστηκε ένας πυρήνας Αμερικανών-Ελλήνων που ζουν στις ΗΠΑ, τα τελευταία έτη, σκηνοθέτες, επιχειρηματίες και ιστορικοί, όπως και κορυφαίοι Αμερικανοί Δημοσιογράφοι.
Ενώ η ταινία έχει όλη την ιστορία, σφαιρικά, περιλαμβάνοντας και την εκδοχή από έγκυρους Τούρκους ιστορικούς ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Ψυχή της παραγωγής είναι ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας, με ρίζες από το περήφανο νησί της Κεφαλλονιάς και παραγωγός Spiros Lambrinatos.
Διευθυντής της ταινίας, είναι ο Peter “Takie” Lambrinatos.
Η ιστορική βάση στηρίχτηκε στη συμβολή του George Mavropoulos, Εκτελεστικού διευθυντή της ταινίας(executive producer) και Διευθυντή του Asia Minor and Ponto Hellenic research Center. (Κέντρο έρευνας του μικρασιατικού και ποντιακού Ελληνισμού)

Τι είπαν για την ταινία ‘Φονικός Εθνικισμός’

Αυτή η παραγωγή είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα με τα οποία έχω συσχετιστεί ποτέ και παρέχει ένα απογοητευτικό μάθημα για το γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα δεινά που προκαλούνται από τη γενοκτονία”, λέει ο Kurtis για το ντοκιμαντέρ.
Ένα ντοκιμαντέρ που λέει μια λίγο γνωστή, αλλά πολύ θλιβερή σελίδα της ιστορίας. Οι παλιές εικόνες και η ισχυρή αφήγηση λένε την αλήθεια για την καταστροφή και την πλήρη εξάλειψη των εθνοτικών χριστιανικών ελληνικών και αρμενικών κοινοτήτων με 3000 χρόνια ιστορίας σε αυτήν τη χώρα. –Aphrodite Soussa
Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία των ανθρώπων που έχουν φέρει τόσα πολλά στον κόσμο. Οι ιστορίες τους κρατήθηκαν στο σκοτάδι για πάρα πολύ καιρό και προχωρώντας τις γενιές που τους ακολούθησαν δεν πρέπει πλέον να σιωπούν για το τι έπρεπε να υπομείνουν οι Έλληνες, οι Ασσύριοι και οι Αρμένιοι. – Stacy Katsibaros
Ως κάτοικος επιζώντων Αρμενίων εντυπωσιάστηκα με τη φωτογραφία στο ντοκιμαντέρ. Αναρωτήθηκα πώς μπόρεσες να γυρίσεις το ντοκιμαντέρ. Όταν η τουρκική κυβέρνηση εμπόδισε τους Αρμενίους να πούν τι συνέβη τότε – George Nahabedian
Αυτός ήταν ένας καλά ερευνημένος και τεκμηριωμένος λογαριασμός μιας Γενοκτονίας που πρέπει να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό. – Χριστίνα Γεωργάκη
 Ως Πόντιος Έλληνας με συγκίνησε αυτό το ντοκιμαντέρ. Η λεπτομέρεια και η χρονολογική σειρά των γεγονότων μου έδωσαν μια αίσθηση κατανόησης αυτής της φρικτής γενοκτονίας – του Γιώργου Νάσου.

Ισχυρό ντοκιμαντέρ. Ένα μέρος της ιστορίας που δεν μπορεί και δεν θα κρύβεται κάτω από το χαλί. – Stella koikas
Με συγκίνησε αυτό το ντοκιμαντέρ, το οποίο παρείχε σαφείς λεπτομέρειες και ιστορικό πλαίσιο της γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων και άλλων χριστιανικών ομάδων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και, αργότερα, από την Τουρκία. Πάντα άκουγα φήμες για αυτό το φρικτό γεγονός και γνώριζα το κάψιμο της Σμύρνης και των Ελλήνων προσφύγων από τη Μικρά Ασία, αλλά η εκμάθηση ολόκληρης της ιστορίας μέσω αυτού του ντοκιμαντέρ ήταν βαθιά. Είναι απίστευτο ότι αυτή η φρικτή ιστορία δεν έχει ειπωθεί με τέτοιο τρόπο νωρίτερα, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να δει πώς μπορούν να συμβούν τέτοια πράγματα και να τιμήσουν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους. Μεγαλύτερη γνώση αυτού και άλλων γενοκτονιών μπορούν να σώσουν ζωές. Η γνώση ενόψει της σιωπής θα προχωρήσει πολύ στην εξασφάλιση ότι τέτοιες καταχρήσιμες πράξεις δεν μπορούν να διαπραχθούν στο μέλλον. – Hellena Demo


To Τρέιλερ της ταινίας

Ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας, με Ελληνικούς υπότιτλους

Το link της ιστοσελίδας της ταινίας είναι www.lethalnationalism.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου