Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΥΦΕΘΑ: Ένα τεράστιο ευχαριστώ στις Ένοπλες Δυνάμεις - Αυτό το οποίο αντιμετωπίσαμε 1η Μαρτίου, το είχαμε σχεδιάσει πώς θα το αντιμετωπίσουμε, με έγκαιρες κατευθύνσεις, πολύ νωρίτερα





ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: […] Σε λίγο μαζί μας θα είναι ο ΥΦΕΘΑ. Τον έχουμε μαζί μας. Καλημέρα σας. Καλημέρα κ. Υπουργέ!
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Χριστός Ανέστη. Καλημέρα σας. Χριστός Ανέστη σ’ εσάς, στους τηλεθεατές σας, σε όλη την Ελλάδα και να ευχηθούμε, μέσα από την καρδιά μας, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του ανθρώπου, που μόλις έφυγε και οι συγγενείς του να βρούνε ηρεμία.
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Είχαμε αυτό το τραγικό γεγονός από τη Θεσσαλονίκη.. Κ. Υπουργέ, καταρχήν οι ευχές μας σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μαθαίνω ότι ο Υπουργός ανεβαίνει με την ΠτΔ, στα βόρεια, πάει στη Θράκη, αν δεν κάνω λάθος.
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Είναι μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού. Η κυρία ΠτΔ συνοδευόμενη από τον ΥΕΘΑ και από τον Α/ΓΕΕΘΑ, επισκέπτονται το φυλάκιο στις Καστανιές. Εκεί θα συνομιλήσουν με τον τοπικό Διοικητή, τους άντρες, θα της γίνει μία σύντομη ενημέρωση, βεβαίως τηρουμένων όλων των μέτρων για την υγειονομική χρήση, και θα επιστρέψει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Aκριβώς. Λοιπόν, είδατε αυτό το βίντεο, το ξέρετε, τι ακριβώς συνέβη κ. Υπουργέ; Τι είχαμε πάλι; Και μάλιστα μέσα στις γιορτές;
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Κύριε Αυτιά, θα ήθελα να πω το εξής. Αυτό είναι μία μικρή μάχη με μεγάλο αποτύπωμα, που δίνεται καθημερινά από τους άνδρες και τις γυναίκες των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι ένα γεγονός το οποίο περιγράψατε. Είπατε μία χαρακτηριστική λέξη: Mε πόση ψυχραιμία οι άνδρες του Λιμενικού το αντιμετώπισαν.
H ψυχραιμία είναι αποτέλεσμα σκληρής εκπαίδευσης και σαφών οδηγιών. Θέλω όμως να κάνω ένα βήμα πίσω και να δώσω διάσταση η οποία υπάρχει. Για να υλοποιηθεί αυτό το οποίο βλέπετε χρειάζονται δύο πράγματα: Hγεσία, όραμα, σχεδιασμός και η εκτέλεση. Έχουμε ισχυρή ηγεσία.
Ο Πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης, δίνοντας σαφείς εντολές σε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα, στις δύο κρίσεις που μας πλήττουνε, το μεταναστευτικό και την υγειονομική κρίση. Από την αρχή, ξεκάθαρες οδηγίες οι οποίες υλοποιούνται καθημερινά με σκληρό τρόπο τόσο στα σύνορα, όσο και στο εσωτερικό από αυτό που όλοι υλοποιούμε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης.
Οι οδηγίες είναι σαφείς, το όραμα είναι σαφές, ο σχεδιασμός και η εκπαίδευση  υπάρχει και εμείς βλέπουμε το αποτέλεσμα αυτό καθημερινά. Μηδενικές εισροές. Τέτοια επεισόδια που είδατε έχουμε καθημερινά, τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και στο τέλος αναγκάζονται, η Τουρκική Ακτοφυλακή να τις πάρει πίσω. Αυτή είναι η όλη η εξέλιξη που βλέπετε.
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Διαβάζω την συνέντευξη..
 ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Στέκομαι και πάλι -συγχωρέστε με που θα επανέλθω - στέκομαι και πάλι, οταν υπάρχει όραμα και σωστές κατευθύνσεις. Αυτό οι Έλληνες είναι σε θέση να το αντιληφθούν και να το υλοποιήσουν.
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Εδώ διαβάζω τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Αλέξη τον Παπαχελά , στην Πασχαλιάτικη Καθημερινή, μια δισέλιδη συνέντευξη, όπου ένα σημαντικό τμήμα της συνέντευξης αναφέρεται και στα εθνικά θέματα. Δεν θα επέτρεπα ποτέ «οργανωμένη εισβολή» στα σύνορα λέει ο Πρωθυπουργός και ρωτάει ο Α. Παπαχελάς:
«Είχαμε το φαινόμενο της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν. Βλέπουμε ότι αυτό δεν σταματάει. Ενδεχομένως και να ενισχυθεί λόγω του της εσωτερικής κρίσης στην Τουρκία, είναι κάτι που σας προβληματίζει»; Βεβαίως, απαντάει ο Πρωθυπουργός. «Aπό την άλλη έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πια στις επιχειρησιακές μας δυνατότητες να φυλάμε τα σύνορα μας και στη ξηρό και στη θάλασσα». Είναι αυτό το οποίο τονίσατε αγαπητέ κ. Στεφανή - Στρατηγέ Στεφανή - το κρατώ αυτό, γιατί αυτό είναι ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής, να το ξέρετε για εσάς.
 ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Από την πρώτη στιγμή ο κ. Πρωθυπουργός έδωσε σαφείς κατευθύνσεις. Αυτό το οποίο αντιμετωπίσαμε 1η Μαρτίου, το είχαμε σχεδιάσει πώς θα το αντιμετωπίσουμε, με έγκαιρες κατευθύνσεις, πολύ νωρίτερα. Δεν θα είχαμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, εάν δεν είχαμε αυτό που περιέγραψα πριν. Σαφέστατες οι οδηγίες, υλοποιήθηκαν στο απόλυτο.
Θα ήθελα όμως να σταθώ - να φύγω λίγο από αυτό - και να ξαναέρθω στις ημέρες και να πω ότι είμαι σίγουρος, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με αισιοδοξία και φώς θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα. Ξέρουμε τι κάνουμε. Το μήνυμα πρέπει να είναι αυτό της ημέρας αυτής. Με χαρά, αισιοδοξία, ελπίδα θα δούμε την επόμενη μέρα οι Έλληνες ενωμένοι. Βλέπετε την αποδοχή που έχουν τα μέτρα του κυρίου Πρωθυπουργού σε κάθε τομέα και αυτό γιατί; Διότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι υπάρχει αποτέλεσμα. Κρίνεσαι θετικός όταν είσαι αποτελεσματικός. Και ο κ. Πρωθυπουργός το έχει αποδείξει αυτό και η κυβέρνηση ολόκληρη, υλοποιώντας τα μέτρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Σας έχω μια έκπληξη δεν σας το είχα πει, αλλά θα πάμε Λέσβο. O Γιάννης Συνάνης είναι με τα παιδιά που είναι πάνω στο πλοίο. Γιάννη καλη σου μέρα. Είναι ο κ. Στεφανης μαζι μας..
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΝΗΣ: Καλημερα Γιώργο, Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη στους απανταχού Έλληνες και βεβαίως στον συμπατριώτη μας, τον κ. Στεφανή, τον οποίο ακούω με χαρά. Κύριε Στεφανή χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη από τη Λέσβο. Είμαστε επάνω στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Εδώ με τους φύλακες αγγέλους, τους ήρωες του Αιγαίου και θα πάω τώρα μέσα στο θάλαμο διακυβέρνησης του σκάφους, για να μιλήσουμε με τα παιδιά αυτά που είναι μακριά από τις από τις οικογένειές τους Γιώργο.
Επιλέξαμε να έρθουμε εδώ και να κάνουμε Πάσχα μαζί τους για λίγη ώρα και να μιλήσουμε μαζί τους, γιατί έχει αξία το ότι είναι μακριά από τις οικογένειές τους και φρουρούν τα σύνορα. Και οι Έλληνες πρέπει να είναι ήσυχοι ότι δεν περνάει κουνούπι πλέον. Γεια σας παιδιά, χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη. Να πάμε στον προϊστάμενο. Καλημέρα σας και χρόνια πολλά.
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΚΑΦΟΥΣ ΛΣ: Καλημέρα, Χριστός Ανέστη. Να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα με τις συνθήκες που περνάμε αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η ευχή νομίζω. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι τα πληρώματα των σωστικών και των περιπολικών σκαφών της παραμεθόριου καταβάλλουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, για να κρατήσουμε το μέρος που μας έχει ανατεθεί να φυλάμε καθαρό και ασφαλές.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Γιάννη, βγάλε το ακουστικό σου, Δώσε το στο στον άνθρωπο του Λιμενικού, να μιλήσει με τον Υπουργό. Να πουν ευχές. Κύριε Υπουργέ, είναι ένας από τους ήρωες που φυλάνε Θερμοπύλες στο Αιγαίο, Μπορείτε να μιλήσετε μεταξύ σας.
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Καλημέρα. Στεφανής Αλκιβιάδης, ο ΥΦΕΘΑ. Να ξέρετε ότι η ψύχη η κάρδια το μυαλό είναι μαζί σας, σας εμπιστευόμαστε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Έχει παράσιτα δεν ακούει. Γιάννη μπορείς να το μεταφέρεις. Σας μεταφέρει. δεν ξέρω αν με ακούτε τώρα καθαρά, σας μεταφέρει τις θερμές ευχές και τα πολλά μπράβο για αυτό που κάνετε.
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Καλημέρα και πάλι. Χρόνια πολλά.
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΚΑΦΟΥΣ ΛΣ: Καλημέρα κ. Yπουργέ, τα σέβη μου. Χριστός Ανέστη, υγεία σε εσάς και στους δικούς σας.
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Τα είχαμε πει και την άλλη τη φορά από κοντά. Nομίζω έχω πλεύσει με το σκάφος σας. O σεβασμός όλος ανήκει σε εσας. Σε εσάς για αυτό το οποίο κάνετε, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην ΕΛ.ΑΣ και στο Λιμενικό. Eάν δεν κάνατε αυτή τη σκληρή δουλεία, η Ελλάδα δεν θα ήταν η ιδία. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδία μας. Να μεταφέρετε σε όλους τους άνδρες τις ευχές μου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΝΗΣ: Γιώργο, ο κ. Υπουργός φυσικά θα ξέρει ότι και σήμερα είχαμε δύο αποτροπές. Εδώ οι άγγελοι του Αιγαίου, βεβαίως,  δίνουν εδώ το παρόν στο Αιγαίο και βεβαίως δεν αφήνουν να περνά κουνούπι. Μακριά  μεν από τις οικογένειες τους, αλλά είναι εδώ, παρόντες. Δεν λείπει κανένας, ούτε έχουν χαλαρώσει καθόλου τα μέτρα και οι Έλληνες πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι και ασφαλείς που έχουμε αυτά τα παλικάρια. Να δώσω και σε ένα φίλο μας εδώ να τον ακούσουμε, ο όποιος δεν είναι από εδώ, δεν είναι Μυτιληνιός, είναι από την Ήπειρο και θέλει να στείλει τα μηνύματα του.
ΜΕΛΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ ΛΣΧρόνια πολλά σε όλους, Χριστός Ανέστη, υγεία. Και είναι μια δύσκολη στιγμή, θα περάσει. Εσείς μείνετε σπίτι και εμείς μένουμε στα σύνορα, δεν περνάει τίποτα. Αυτό».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Είσαι ωραίος. Χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη και ό,τι το καλύτερο. Και βεβαία, κ. Στεφάνη, αγαπητά μου παιδιά που είστε εκεί στο πλοίο, σας έχουμε τις ευχές της μπάντας του Π. Ν. Κύριε Στεφάνη σας ευχαριστώ θερμότατα, που σήμερα ήσασταν μαζί μας. Θερμότατα σας ευχαριστώ. Ευχές στα στρατευμένα παιδιά, σε όλους. Σύντομα θα βγουν έξω, μόλις τελειώσει το θέμα του κορωνοϊού, γιατί με ρωτάνε οι γονείς. Κάτι θέλετε να πείτε.
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Ναι κ. Αυτιά θα ήθελα να πω το εξής. Καταρχάς θερμούς χαιρετισμούς στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, παρακαλώ πολύ να τους μεταφέρετε. Και επίσης μέσα από την εκπομπή σας, ένα τεράστιο ευχαριστώ στις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες έχω την τιμή, μαζί με τον κ. Υπουργό να προΐσταμαι. Τεράστιο το έργο τους, καθημερινό, είναι παντού, είναι στα σύνορα. Μέσα από την καρδία μας τους οφείλουμε πολλά. Σεβασμός και τιμή στο έργο τους. Καλημέρα κ. Αυτιά σε εσάς, Χριστός Ανέστη, καλημέρα στους τηλεθεατές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου