Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να βγεις από το σπίτι χωρίς σημαντικό λόγο, δες αυτό το GIF και ξανασκέψου το...- Τι είναι το GIF




Εάν νομίζεις ότι δεν παίζει ο καθένας μας τεράστιο ρόλο στο αν και πόσο μεταδίδεται ο κορονοϊός, τότε σκέψου το ξανά.
Κι όμως ο καθένας μας είναι σε θέση να βελτιώσει τα πράγματα, αλλά και να τα χειροτερέψει..
Ο ιός είναι πιο μεταδοτικός και πιο θανατηφόρος από την κοινή γρίπη. Ένα άτομο μπορεί εύκολα να τον μεταδώσει σε άλλους ανθρώπους χωρίς να το καταλαβαίνει και αυτοί οι άνθρωποι με τη σειρά τους θα το μεταδώσουν σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους, δημιουργώντας ένα τρομακτικό φαινόμενο χιονοστιβάδας.
Τα καλά νέα είναι πως, ενώ μπορείς εύκολα να μεταδώσεις τον ιό σε άλλους ανθρώπους, μπορείς και εξίσου εύκολα να αποφύγεις τη μετάδοσή του - αν είσαι πρόθυμος να μείνεις στο σπίτι φυσικά...
Είναι πολύ εύκολο, αλήθεια! Απλά κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου και τόσο απλά μπορείς να σώσεις ζωές.
Για να καταλάβεις πώς και γιατί, δες την παρακάτω απεικόνιση.
Το παραπάνω GIF παρουσιάζει πώς ένας άνθρωπος με κορονοϊό μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε ακόμη τρία άτομα (ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι τρεις είναι ο μέσος όρος μετάδοσης από άτομο σε άτομο) και με αυτό τον τρόπο μπορεί πολύ γρήγορα να προκαλέσει έναν εφιάλτη δημόσιας υγείας που θα πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Από την άλλη, το ίδιο GIF παρουσιάζει επίσης πώς ένα άτομο μπορεί να μετριάσει τη μετάδοση του ιού, μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Αποφεύγοντας το γραφείο, το αεροδρόμιο, συναθροίσεις και ούτω καθεξής, ένα άτομο μπορεί να "στερήσει" στον ιό την ευκαιρία να μολύνει περισσότερους ανθρώπους και να σωθούν ζωές.
Γι' αυτό, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να βγεις από το σπίτι χωρίς σημαντικό λόγο, δες αυτό το GIF και ξανασκέψου το...
Σημείωση Biogger
 *Το Giphy είναι μία online πλατφόρμα που φιλοξενεί τις γνωστές animated εικόνες τύπου GIF.
*Graphics Interchange Format (GIF) ονομάζεται μέθοδος συμπίεσης ή/και κωδικοποίησης γραφικών στους υπολογιστές, καθώς και ο αντίστοιχος τύπος αρχείου (μορφότυπο) εικόνας που παράγεται μέσω αυτής.



ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου