Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Οι δηλώσεις Ερντογάν, τα δένδρα και το δάσος



Σιγά μην μολύνουν την ατμόσφαιρα οι δηλώσεις Ερντογάν, όπως αποφάνθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία. Την ατμόσφαιρα μολύνουν τα κατοχικά στρατεύματα, που συνεχίζουν να κατακρατούν διά της ισχύος για 45 χρόνια έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ατμόσφαιρα μολύνει η παρουσία των δυο γεωτρύπανων, του ερευνητικού σκάφους, που έχουν εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ και επιχειρούν να επιβάλλουν νέα τετελεσμένα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει επαναλάβει και προσφάτως τις θέσεις του και εξήγησε την παράνομη και ακραία στάση, την οποία τηρεί έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου. Ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας αυτό που κάνει είναι να εξηγεί τις παρανομίες του στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς περιστροφές και διπλωματικές υπεκφυγές. Η κατοχική Τουρκία έχει προ πολλού περάσει από τη ρητορική και τις προειδοποιήσεις στην πράξη.

Σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις στη θάλασσα, έχει εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ από την 4η Μαίου, επιβεβαιώνοντας όσα έλεγε δημοσίως την προηγούμενη περίοδο. Η Τουρκία ό,τι εξαγγέλλει συνήθως το υλοποιεί. Σημειώνεται συναφώς πως πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν εκτιμήσει πως το καθεστώς της Άγκυρας δεν θα άντεχε την αμερικανική πίεση για τους S-400. Άντεξε την πίεση και το πυραυλικό σύστημα από τη Ρωσία παραδόθηκε.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο https://slpress.gr/ethnika/oi-diloseis-erntogan-ta-dendra-kai-to-dasos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου