Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Όταν ο Λαφαζάνης τον Μάρτιο του 2015, έδωσε αυξήσεις 8-10% στους φτωχούς πεινώντες και διψώντες υπαλλήλους της ΔΕΗ - Το "Ξύδι" του Φωτόπουλου σε όσους αντδράσανε στις αυξήσεις









Του Χάρη Φλουδόπουλου

Σημαντική αύξηση που για έναν μηνιαίο μισθό μεταφράζεται σε αύξηση αποδοχών της τάξης του 8 έως 10% περιλαμβάνει η νέα συλλογική σύμβαση τριετούς διάρκειας που υπέγραψαν την Παρασκευή η διοίκηση της ΔΕΗ και οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ καθώς και άλλων τριών σωματείων της ΔΕΗ (Σπάρτακος, ΕΤΕ, ΠΑΣΥΠ).

Σημειώνεται ότι η νέα ΕΣΣΕ υπογράφεται ενόψει των εκλογών που ακολουθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Η νέα σύμβαση έρχεται να δώσει και ένα σαφές στίγμα των προθέσεων της νέας κυβέρνησης για την ευνοϊκή μεταχείριση που θα τύχουν οι εργαζόμενοι στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μαζί με τη διοίκηση της ΔΕΗ, ήταν από τα πρώτα ραντεβού για το νέο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνη άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης είχε δεχθεί από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών αιτήματα για αποκατάσταση των μισθών στη ΔΕΗ. Ο ίδιος τότε είχε ζητήσει από τη ΓΕΝΟΠ να θέσει τα αιτήματά της στη διοίκηση της  ΔΕΗ ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα σύμβαση.

Τώρα εκτός από την έμμεση αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων, ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια άλλη ρύθμιση της σύμβασης που αφορά αυτή καθαυτή τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία μέχρι πριν λίγους μήνες βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και είχε χρειαστεί να συνάψει δάνειο ύψους 500 χιλιάδων ευρώ με προνομιακούς όρους από τη ΔΕΗ για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί.




Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.capital.gr/epixeiriseis/2242908/dosane-auxiseis-8-10-stous-misthous-tis-dei



Ξύδι… λένε οι συνδικαλιστές
«Για τις ενοχλήσεις σας, ξύδι, που λέει και ο λαός μας». Η φράση αυτή είναι χαρακτηριστική και δείχνει την ενόχληση αρκετών συνδικαλιστών για τη διάσταση που έλαβε το θέμα. Τα προαναφερθέντα ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, κάνοντας λόγο για υποκρισία και φαρισαϊσμό.
Δεν έγινε και δεν θα γίνει καμία μισθολογική αύξηση. Αυτό ξεκαθαρίζει και ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Κώστας Κουτσοδήμας, ο οποίος μεταφέρει την έκπληξή του για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης και το επίδομα σίτισης, διαψεύδοντας την αύξηση 8-10% στους μισθούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου