Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Έκλεισαν ραντεβού , για τις διεκδικήσεις,οι συνταξιούχοι με τον πρωθυπουργό




Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει το τετ α τετ! «Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας» λένε οι απόμαχοι της δουλειάς
Τους δρόμους της πρωτεύουσας έκλεισαν ακόμη μια φορά χθες το πρωί οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία με βασικά αιτήματά τους την άμεση καταβολή του δώρου Πάσχα, την αποκατάσταση των συντάξεων, καθώς και δημόσια δωρεάν υγεία. Μάλιστα, οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η οποία προγραμματίστηκε για το ερχόμενο Σάββατο στη μία το μεσημέρι. 
Το ραντεβού είχε δοθεί περίπου στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συνέχεια τα μέλη των συνταξιουχικών οργανώσεων, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έκαναν πορεία περνώντας από κεντρικούς δρόμους. Ο προορισμός τους αυτή τη φορά δεν ήταν το Σύνταγμα και το κτίριο της Βουλής, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου επί της οδού Ηρώδου Αττικού, με στόχο να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Ομως οι συγκεντρωμένοι δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το κτίριο, καθώς κλούβες των ΜΑΤ τούς σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας.

«Είμαστε στον δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Οι συντάξεις μας, τα φάρμακα, η υγεία και ό,τι πρέπει να έχουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τα διεκδικούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να παίζει στις πλάτες μας παιχνίδια για τις προεκλογικές της ανάγκες» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι συνταξιούχοι επιθυμούν «να δοθούν λοιπόν πίσω τα δώρα μας άμεσα, να δοθούν ό,τι μας οφείλουν από τα αναδρομικά, να δοθούν πίσω οι συντάξεις μας, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, να παίρνουμε τα φάρμακα χωρίς να πληρώνουμε γιατί τα έχουμε πληρώσει».

Αντιπροσωπία συνταξιούχων συναντήθηκε με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και τελικά ορίστηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τη μία το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου. Οπως είπε ο κ. Κουμπούρης, στη συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος όλα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων και, όπως επισήμανε ο ίδιος, «θέλουμε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό γιατί όλα μας τα δικαιώματα που διεκδικούμε είναι δίκαια και τα έχουμε πληρώσει. Περιμένουμε τις δικές του απαντήσεις».

πηγή:dimokratianews.gr/content/97978/ekleisan-rantevoy-syntaxioyhoi-tsipras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου