Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Αστυφύλακας δώρισε τα αναδρομικά του διαμαρτυρόμενος



«Είναι εξευτελιστικό να μου δίνουν 187 € ύστερα από 18 έτη υπηρεσίας»
Αναδρομικά «ψίχουλα» (187,97 ευρώ) πήρε, ύστερα από 18 χρόνια υπηρεσίας, ο αστυφύλακας Δημήτρης Μπουγιούκος και, παρά το γεγονός ότι ακόμα και αυτό το ελάχιστο ποσό το χρειάζεται, δεν το κράτησε για τον εαυτό του... Αποφάσισε να το δώσει στον οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού, «απαντώντας» με αυτόν τον τρόπο στην «εξευτελιστική» -σύμφωνα με τον ίδιο- κίνηση του κράτους προς το πρόσωπό του. 
«Όταν είδα ότι τα αναδρομικά μου ήταν 187 ευρώ ύστερα από 18 χρόνια υπηρεσίας, αγανάκτησα. Είναι πραγματικά εξευτελιστικό. Καλύτερα να μου έλεγαν ότι δεν είχαν χρήματα, παρά να πάρω αυτό το ποσό έπειτα από τόσα χρόνια στην υπηρεσία και τόσες περικοπές» αναφέρει χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία».

Αρχικά, πήρε την απόφαση να στείλει αυτά τα χρήματα πίσω στο υπουργείο Οικονομικών, γιατί «τους τα χαρίζω», όπως λέει. Ωστόσο, ύστερα από σκέψη και μετά τις συμβουλές φίλων και γνωστών, αποφάσισε να τα στείλει κάπου όπου θα έπιαναν τόπο. «
Το κράτος δεν αξίζει ούτε τα 187 ευρώ, γιατί θα τα σπαταλούσε. Αυτό που δήλωσε ο Τσίπρας στη γυναίκα που είχε καεί το σπίτι της στο Μάτι, ακριβώς το ίδιο λέω κι εγώ στην κυβέρνηση». Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει μια τόσο ανθρώπινη κίνηση, απλά, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν συνηθίζω να το λέω όταν βοηθώ κάποιον».

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, που έχουν ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα της εργασίας των αστυνομικών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που πρέπει να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους. «Τα προβλήματα είναι ευρέως γνωστά. Το αλεξίσφαιρο γιλέκο, το όπλο και τη στολή μας τα αγοράζουμε μόνοι μας. 
Όταν παθαίνουν βλάβη τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, τα φτιάχνουμε με λεφτά από την τσέπη μας. Χθες, στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, κουβαλήσαμε με τα χέρια τέσσερα φορτηγά με προϊόντα-μαϊμού από το ισόγειο στον 5ο όροφο, γιατί το ασανσέρ είναι χαλασμένο εδώ και τρεις μήνες. 
Έτσι λειτουργεί το ελληνικό κράτος» τονίζει.
Γιώτα Φλώρου

πηγή:https://www.dimokratianews.gr/content/94263/astyfylakas-dorise-ta-anadromika-toy-diamartyromenos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου