Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΟΧΙ στους Νταήδες






Καμία χείρα φιλίας στον Ερντογάν, που έχει δόλιες προθέσεις για τη χώρα μας
Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*
Αρνητικά απάντησαν οι τέσσερις Θρακιώτες μουσουλμάνοι Έλληνες βουλευτές στην προσωπική πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, να παραστούν στην ορκωμοσία του, που έγινε χθες. 
Αρνητικά απάντησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, κ. Παυλόπουλος. 
Αρνητικά απάντησε και ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας.

Ποια απάντησε θετικά; Η κυρία Μπακογιάννη, βουλευτής και αδελφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκη. 
Πού αιτιολόγησε την απόφασή της; Σε τουίτ της στο διαδίκτυο έγραψε: «Θα παραστώ στην ορκωμοσία Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τούρκικες φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τούρκικη ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης» […]

Οπότε αναφερόμαστε σε εντελώς διαφορετικές αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν βάσει ίδιων ακριβώς δεδομένων. Όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες που προσκλήθηκαν θεώρησαν σωστό να μην παραστούν, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι, αφενός, κρατούνται παράνομα και καταχρηστικά ως πολιτικοί αιχμάλωτοι οι δύο στρατιωτικοί μας, κ. Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης εδώ και 132 ημέρες, και, αφετέρου, ο άκρως προκλητικός προς την Ελλάδα μας Ερντογάν χρησιμοποίησε αντιδημοκρατικές μεθόδους για να εκλεγεί.
Στον «δείκτη δημοκρατίας», ένα μέτρο ιδιαίτερα έγκυρο, που υπολογίζει σε κλίμα από 1 έως 10 τον «βαθμό δημοκρατίας» που έχει κάθε χώρα από τις 167 που απαριθμεί, η Τουρκία έχει βαθμό 4,88 και 100ή θέση προς το τέλος (η Ελλάδα έχει βαθμό 7,29 και 38η θέση, ενώ τελευταία είναι -ποια άλλη;- η Βόρεια Κορέα, με βαθμό 1,08 και 167η θέση). 
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι επικεφαλής κρατών που συμφώνησαν να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν είναι πρόεδροι ιδιαίτερα υπανάπτυκτων και «ειδικών» χωρών, όπως τα Σκόπια, το Πακιστάν, το Σουδάν, το Τσαντ, η Σομαλία, το Τζιμπουτί, η Βενεζουέλα και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης
Εδώ να αναφέρω ότι το πρώτο έδαφος που θα επισκεφτεί ο Ερντογάν ακριβώς μετά την ορκωμοσία του είναι τα κατεχόμενα εδάφη στο τουρκικό ψευδοκράτος της Κύπρου.
Θεωρώ πολιτικό λάθος της κυρίας Μπακογιάννη να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν και οι αντιδράσεις από κάθε πλευρά του εγχώριου πολιτικού φάσματος συνηγορούν προς την αντίδρασή μου. Με αυτήν της την κίνηση νομιμοποιεί τη βαναυσότητα του Τούρκου ηγέτη προς τη χώρα μας και ουσιαστικά δείχνει μια φοβικότητα και έναν άκρατο ενδοτισμό. Καμία επικοινωνία με πολιτικούς νταήδες που εκφοβίζουν την πατρίδα μας, καμία χείρα φιλίας δεν τείνουμε στον Τούρκο που έχει ξεκάθαρα ιμπεριαλιστικές και δόλιες προθέσεις προς την Ελλάδα μας.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής




http://www.dimokratianews.gr/content/88139/ohi-stoys-ntaides

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου